23948sdkhjf

Entreprenør: Danske mestre er skabsrøde

Dødt løb mellem fløjene. Det viser en rundspørge til de danske håndværksmestre om, hvor de sætter krydset til folketingsvalget den 18. juni
En rundringning, som Mester Tidende har lavet, viser, at fem ud af 10 håndværksmestre peger på en borgerlig regering, når der er folketingsvalg d. 18. juni. Fire ud af 10 peger på socialdemokraterne, mens en enkelt er i tvivl om, hvor krydset skal sættes.

Dermed er der praktisk taget dødt løb mellem fløjene. Og det spinkle flertal til den borgerlige blok kan lige så vel tippe til den socialdemokratiske side. Det mener indehaver af Sydkystens Brolægning & Kloak, Tom Ewers, der formentligt selv stemmer på partiet Venstre.

- Når jeg står i stemmeboksen, stemmer jeg nok som altid. Jeg står i den ene lejr, men har løftet foden og er parat til at tage skridtet over midten til Socialdemokratiet. Jeg tror faktisk også rigtig mange andre erhvervsdrivende er skabsrøde, uden at de tør indrømme det, men det gør jeg, siger Tom Ewers, indehaver af Sydkystens Brolægning & Kloak i Taastrup.

Mere til fælles end penge
Mester Tidende har spurgt håndværksmestre i alle landets storkredse, og én af dem, der allerede har taget det fulde skridt over på venstrefløjen er murermester Kenneth Møller fra Hjortshøj ved Aarhus.

- Præcis hvor jeg sætter krydset, har jeg ikke besluttet endnu, men jeg mener, at vi som mennesker har mere til fælles end penge. Det er vigtigere for mig at have det godt på mit arbejde, og jeg bryder mig ikke om holdningen ”Fanden ta’ de sidste”, som man ofte møder på højrefløjen, siger Kenneth Møller, indehaver af Murerfirmaet Møller & Co ApS i Hjortshøj ved Aarhus.

Socialt ansvar
En del af de adspurgte giver udtryk for, at Socialdemokraterne i forvejen fører en ansvarlig økonomisk politik, og at de mener, at Helle Thorning er en bedre statsminister end Lars Løkke. Derudover peger flere også på deres eget sociale ansvar som mestre som en del af overvejelserne bag deres valg.

- Alt for mange unge mænd falder igennem uddannelsessystemet og i samfundet. Så politikerne skal fokusere på at skaffe flere lærepladser til alle de stakkels unge mænd, der ellers ikke er plads til i samfundet, og der er jo masser af plads i byggebranchen, siger Kenneth Møller.

Flexjobbere er velkomne
Den konklusion er Tom Ewers i Taastrup helt enig i. Han mener, at de nyvalgte politikere skal gøre mere for at få folk på overførselsindkomster ud i bygge- og anlægssektoren.

- Jeg mener, man skal kigge hele bygge- og anlægssektoren igennem. Alle dem på overførselsindkomster, tror jeg sagtens, vi kan få ud som flexjobbere. Jeg kunne eks. sagtens forestille mig at have to flexjobbere, der har været uden for arbejdsmarkedet i noget tid enten pga. sygdom, eller hvad ved jeg, til at dele en stilling her.

Vi har et socialt ansvar, og det skal vi stå ved, siger Tom Ewers, indehaver af Sydkystens Brolægning & Kloak i Taastrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078