23948sdkhjf

VVS'ere indleverer to tons udtjente Grundfos-pumper

Pumpeproducenten har det seneste år taget udtjente pumper retur - og det er en stor succes.
I godt et år har installatører over hele landet kunnet aflevere udtjente Grundfos-pumper hos en række VVS-grossisterne. Det er sket til en skrotpris på 2,50 kroner pr. kilo. De indsamlede pumper sendes til Grundfos, hvor en af fabrikkens afdelinger sørger for, at mindst 90 procent af de gamle pumper genanvendes. Indleveringen er i kraftig stigning, og hos Grundfos har man stor forventninger for det kommende år.

Det handler om at tage hensyn til miljøet, spare på ressourcerne og gøre en forskel for socialt udsatte grupper i samfundet. Sådan lyder begrundelsen for, at de fire danske vvs-grossister, Brødrene Dahl, Sanistål, Lemvigh-Müller og DJ Supply, aktivt støtter Grundfos Recycling-projektet.

I et år har installatørerne kunnet aflevere gamle Grundfos cirkulationspumper i grossisternes butikker, hvor de vejes og afregnes. De gamle pumper samles på særlige paller, og når pallen er fyldt, sendes den af Grundfos. I Bjerringbro får de gamle pumper nyt liv som råmateriale til nye pumper.

Idéen breder sig blandt installatørerne
Projektet er en succes, og i butikken hos Brødrene Dahl i Viborg fortæller butiksansvarlig Mette Christensen, at installatørerne bliver meget overraskede, når de hører, at mindst 90 procent af en gammel pumpe kan genbruges.

- Tidligere havnede de gamle pumper bare i den almindelige skrotbunke hos installatørerne, men nu indleveres der rigtig mange til os hver måned, fortæller Mette Christensen, der også skaber opmærksomhed omkring Grundfos Recycling ved at placere pallen med de gamle pumper midt i butikken.

Pumperne skilles ad, og meget omsmeltes, mens andet umiddelbart kan genanvendes, siger salgspromoteren, der har været med i Recycling-projektet fra de første pilotprojekter for et par år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078