23948sdkhjf

Regulært byggeboom i Silkeborg

To store byggerier og en lang række mindre projekter skaber usædvanligt høj byggeaktivitet.
Rejsegilder og indvielser vil falde tæt i Silkeborg i den kommende tid. To store byggerier i udbud, og der er kommunale byggerier for næsten 600 mio. kr. i støbeskeen.

- Vi plejer at have et årligt anlægsbudget på 100-150 mio. kr., men lige nu nærmer vi os 600 mio. kr. Vi har tre meget store projekter på samme tid, men har også mange andre byggerier, så der bliver en del indvielser, konstaterer sektionsleder Søren Overgaard, Ejendomme, Silkeborg Kommune.

For nylig var der første spadestik på Plejecentret Marienlund med boliger til 120 ældre og handicappede, og nu er både et nyt Silkeborg Stadion og Campus Bindslevs Plads i udbud.

Stadion udbudt i fagentrepriser
Mange lokale firmaer kom med bud, da Silkeborg Kommune tidligere i år udbød Marienlund i fagentrepriser, og kommunen lægger ved stadionbyggeriet op til at gentage succesen med fagentrepriseudbud. Denne gang er udbuddet med forudgående prækvalifikation.

Campus Bindslevs Plads med byggeri til undervisning plus p-kælder er derimod udbudt i totalentreprise. Det har ifølge Søren Overgaard følgende forklaring:

- For at spare tid og for at sikre, at vi får den rigtige overgang mellem p-kælder og byggeri, har vi valgt at lade én entreprenør være ansvarlig for det hele. Men lige nu er der også gang i den for lokale firmaer. Vi mærker i hvert fald, at nogle ikke har plads til at give bud, når vi udbyder mindre opgaver, fortæller Søren Overgaard.

Oversigt: Byggeprojekter i Silkeborg


Marienlund Plejecenter
235 mio. kr. Var udbudt i fagentrepriser. Lokale firmaer vandt en tredjedel af entrepriserne. Første spadestik i maj. Byggeriet skal efter planen være færdigt i 2017.

Silkeborg Stadion, Jysk Arena
120 mio. kr. Heraf betaler Silkeborg Kommune maksimalt 60 mio. kr. Byggeriet er udbudt i fagentrepriser med forudgående prækvalifikation og ventes færdigt i 2017.

Campus Bindslevs Plads
Omkring 78 mio. kr. P-kælder og campusbyggeri. Byggeriet er udbudt i totalentreprise med forudgående prækvalifikation og ventes færdigt i 2017.

Dybkær Specialskole
34 mio. kr. Færdigt i august-september 2015.

Funder Børnehave
21 mio. kr. Der har været rejsegilde på byggeriet, og det bliver færdigt i år.

Fårvang Børnehave
18 mio. kr. Bliver udbudt i efteråret og forventes klar til brug i november 2016.

Solbo
21 mio. kr. Lokalplan for til og ombygning af handicapinstitutionen i Resenbro er i høring og forventes klar til byrådsbehandling i august. Udbud i begyndelsen af 2016.

Lysbro Uddannelsescenter
5 mio. kr. Tilbygning. Byggeriet er i gang. Færdigt omkring årsskiftet.

Thorning Skole
14,5 mio. kr. Renovering. Bliver udbudt i begyndelsen af 2016.

Resenbro Skole
16 mio. kr. Moderniseringen begynder i denne uge. Flere lokale firmaer vandt udbud.

Søsportens Hus
4 mio. kr. Nybyggeri. Byggeriet er færdigt i august 2015.

Haller i Gjessø og Grauballe
10 mio. kr. per hal. Byggeriet forventes afsluttet i september 2015.

Them bibliotek og kulturhus
12 mio. kr. Byggeri og renovering. Bliver udbudt i begyndelsen af 2016 og forventes færdigt i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078