23948sdkhjf

Danskerne gør deres bolig grøn med håndværkerfradraget

I 2014 benyttede hver niende skattepligtige dansker sig af boligjobordningen, viser tal fra Skatteministeriet.
Titusindvis af danskere gjorde sidste år deres bolig mere energirigtig ved hjælp af den såkaldte boligjobordning, der også går under det mere folkekære navn håndværkerfradraget.

Ifølge tal fra Skatteministeriet brugte næsten 570.000 danskere sidste år håndværkerfradraget til at trække arbejdsudgifterne til håndværksarbejde, rengøring eller børnepasning fra i skat.

Langt de fleste danskere bruger boligjobordningen til at renovere og vedligeholde deres bolig, viser beregninger, som Dansk Byggeri har foretaget på baggrund af Skatteministeriets tal.

- Faktisk har en tredjedel af håndværksarbejdet været grønne tiltag, som er med til at spare på energien, som for eksempel at hulmursisolere eller indsætte nye vinduer og døre, siger Michael Riff Alexandersen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

91 procent af fradragene blev brugt til renovering og vedligeholdelse af boligen. 4,5 procent er blevet brugt til rengøring, 4,4 procent til havearbejde, og 0,1 procent til børnepasning, viser beregningen.

Boligjobordningen blev indført i 2012, hvor danskerne fik muligheden for at trække 15.000 kroner af arbejdslønnen til håndværks- eller servicearbejde fra i skat. Ordningen sluttede ved årsskiftet.

Venstre har bebudet, at de vil genindføre boligjobordningen, hvis partiet generobrer regeringsmagten sammen med blå blok ved folketingsvalget på torsdag. Socialdemokraterne er imod, da de mener, at ordningen er for dyr.

Dansk Byggeri er ligesom Venstre tilhænger af at genindføre håndværkerfradraget.

- Ud over, at ordningen har været en hjælpende hånd til eksempelvis børnefamilier og ældre, har den også været med til at gøre sort arbejde hvidt, fordi fradraget gjorde det mindre attraktivt at få lavet opgaverne uden regning, siger Michael Riff Alexandersen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146