23948sdkhjf

Nominerede renoveringsprojekter er alsidige og dækker hele Danmarkskortet

Svævende mødelokaler, rå New Yorker-atelierer og en gammel staldbygning, der nu er forvandlet til topmoderne bolig. Det er nogle af kendetegnene for de nominerede, der til september kan vinde prisen for landets bedste renovering
De er blevet udvalgt fra alle hjørner af kongeriget, og de spænder vidt.

De seks nominerede til Renover Prisen 2015 er alle kendetegnet ved stor kreativitet, grundighed og ikke mindst skæve indgangsvinkler til det at bygge, bo og arbejde i nyrenoverede bygninger, hvoraf flere oprindeligt var bygget til noget helt andet.

Vægtet og vejet

De seneste tre måneder er 167 indstillede renoveringsprojekter blevet vægtet og vejet af nomineringsudvalget for at finde frem til de bedste renoveringer. Det er blevet til seks vidt forskellige projekter:

For eksempel en stald i Mårslet, der nu er blevet bolig for et arkitektpar og deres børn i stedet for husdyr; et varehus i Herning - der med inspiration fra det rå udtryk, man kender fra New Yorks atelierer - nu er bibliotek, kulturformidling og lektiecafé, og DTU Skylab, der har taget turen fra slidt værkstedshal til innovationslaboratorium med svævende mødelokaler og moderne it-faciliteter.

Viser vejen frem

I arbejdet med at udvælge de nominerede projekter har nomineringsudvalget skulle vurdere projekterne i forhold til syv nomineringskriterier. Og nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige, der er gået videre.

”Det er positivt at så mange projekter, på hver deres måde, viser vejen for fremtidens renoveringer. Til sammen kommer de seks nominerede hele renoveringspaletten rundt og giver intelligente og innovative bud på, hvordan man energirenoverer på en måde, som inspirerer brugerne til at ændre adfærd, hvordan man skaber liv i nærområdet, og hvordan man ændrer funktion uden at give køb på historien. Alle seks har vinderpotentiale”, siger Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.

Stor samfundsopgave

Det bliver et valgkollegium af 70 udpegede personer fra branchen, der får det endelige ord. De skal henover sommeren stemme om, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2015.

Renover Prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

De nominerede
De seks projekter, som er nomineret til Renover Prisen 2015, er:
Boligforeningen Højbo, Frederikshavn
Herning Bibliotek, Herning
Fra stald til bolig, Mårslet ved Aarhus
DTU Skylab, Lyngby
Irma-karéen, København
Kulturhallen DOK5000, Odense
De er alle udvalgt efter en række nomineringskriterier, blandt andet eksempelværdi, brugskvalitet, energikrav og bæredygtighed, udførelseskvalitet, værdiforøgelse og bidrag til omgivelserne.
Vinderen kåres ved en stor prisfest 3. september 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094