23948sdkhjf

Midtjysk typehusfirma fordobler overskuddet

Husbyggerkoncernen Skanlux nærmer sig før-krise indtjeningen, og antallet af henvendelser stiger hastigt.
Typehuskoncernen Skanlux Holding ApS bygger sig roligt, men sikkert, ud af krisen. 60 nyopførte huse i 2014 betyder, at omsætningen steg med en fjerdedel til 135 mio. kr., mens resultatet på 6,5 mio. kr. før skat næsten er en fordobling i forhold til året før.

Og udviklingen ser ud til at fortsætte i 2015, hvor antallet af henvendelser – i form af katalogbestillinger og besøgende på åbent hus – er dobbelt så stort som de to foregående år.

- Vi er glade for at konstatere, at vi er kommet sikkert og helskindet gennem krisen. Vi har konsolideret os med en soliditetsgrad, der nærmer sig de 40, i en branche, hvor alle var nervøse for, hvor det bar hen, siger adm. direktør og medindehaver Bjørn Krogh Andersen til Building Supply.

Overskud i et svært marked
At bundlinjen nærmer sig før-krise niveau, tilskriver Skanlux-direktøren først og fremmest et stigende husbyggeri. Men byggeaktiviteten graver sig kun langsomt ud af de seneste års rekordlave byggedynd, og når bundlinjen sidste år steg med 93 procent, er det også fordi, at Skanlux-koncernen med hovedsæde i Viborg holder omkostningerne i en stram snor.

- Vores aktivitetsniveau er steget, og det giver udslag i en bedre bundlinje. Men det handler lige så meget om et stramt fokus på kunderne og især på optimering af indkøb, af organisationen og vores måde at drive virksomheden på, forklarer Bjørn Krogh Andersen, der fornemmer en optøning i markedet.

- Vi forventer en bedre fremtid, men omvendt ved vi, at vi kan operere i det nuværende svære marked, siger han.

Vil ikke være Huscompagniet
Skanlux-koncernen byggede 60 huse sidste år, og det er 40 procent flere end året før. Bjørn Krogh Andersen har dog ingen intentioner om at gå Huscompagniet og de andre typehusgiganter i bedende.

- Det er ikke planen, at vi skal vokse voldsomt. Vi vil gerne have fremgang på både toplinje og bundlinje, men det skal være en sikker, stabil og kontrolleret vækst. Og det er i sig selv ikke noget mål at blive markant større, end det vi er, siger direktøren.

Skanlux har trods krisetilstande i byggeriet haft overskud på bundlinjen siden 2009, men 2014-resultatet er det højeste i perioden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203