23948sdkhjf

Udkantsmestre håber på nyt håndværkerfradrag

Håndværksmestre i udkantsdanmark anbefaler at stemme på partier, der vil genoplive håndværkerfradraget
DF, V, K og SF vil alle genoplive håndværkerfradraget. Det kræver dog, at partierne kan skabe flertal for det efter valget. Derfor holder de små og mellemstore udkantsmestre vejret i spænding i disse dage.

- Ja, det kan man godt sige. Lars Løkke sagde, at han ville genindføre fradraget med tilbagevirkende kraft.
Det vil sætte gang i en del renoveringer herude, så vi venter med spænding, siger lokalforeningsformand i
Dansk Byggeri Hanherred og indehaver af DTM Byg, Carsten Bech Christensen til Mester Tidende.

Gået som frygtet
Den nuværende regering postede ellers under sidste års finanslov 4,2 mia. kr. i Boligaftale 2014 til renovering af de almene boliger i 2015. Men da de almene boliger primært ligger i byerne, svarede 9 ud af 10 lokalforeningsformænd i Dansk Byggeri over for Mester Tidende, at boligaftalen var en dobbeltuppercut til udkantsmestrene, når regeringen samtidig havde fjernet håndværkerfradraget. Én af dem var netop Carsten Bech Christensen.

- Det er gået præcis som frygtet. De private kunder rører ikke på sig, fordi banker og pengeinstitutter ikke vil låne penge til folk, der bor i de postnumre, vi har herude.
Håndværkerfradraget var det eneste, der satte en lille smule skub i det, siger han.

Indirekte valgkamp
Efter de nyeste tal fra Danmarks Statistik har vist, at beskæftigelsen i den private sektor er steget med 38.000 i perioden fra andet kvartal af 2013 til udgangen af sidste år, afblæste regeringen lige inden udskrivelsen af valget ellers al snak om krise. Men selvom Danmark for første gang i mange år befinder sig i et økonomisk opsving, mener brancheorganisationen Arbejdsgiverne også stadig, at der er behov for håndværkerfradraget.

- Vi kan se, at der er ved at komme gang i byggeriet, men det er primær i de større byer, så der er ingen tvivl om, at håndværkerfradraget kan holde hånden under mange af de mindre håndværksmestre i yderområderne, siger Steen Klausen, byggeriets branchechef hos Arbejdsgiverne.

Det får nu Carsten Bech Christensen til indirekte at føre valgkamp for de fire partier DF, V, K og SF.

- Vi kan jo ikke gøre andet end at opfordre både vores kollegaer og kunder til at stemme på et af de fire partier, hvis de vil have fradraget, så det gør vi, siger Carsten Bech Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.413