23948sdkhjf

Store energibesparelser på EUC Sjælland

Hos EUC Sjælland i Næstved, Haslev og Køge har man siden årsskiftet lavet energistyring, og det lønner sig både i forhold til bygningsdriften og undervisningen samt styrker skolens grønne profil
EUC Sjælland har taget endnu et skridt på vejen for at styrke sin grønne profil ved at etablere energistyring. En ny finansieringsaftale betød, at man kunne komme hurtigt i gang med at spare på energien. EUC Sjællands afdelinger i Næstved, Haslev, Vordingborg og Køge udbyder erhvervsuddannelserne EUD og EUX, gymnasium HTX samt voksen- og efteruddannelserne EUV og AMU.

Energistyringsprogrammet ”MinEnergi”, som er blevet installeret, giver først og fremmest besparelser på energikontoen, derudover letter det også arbejdet med aflæsning og indrapportering. Man bruger det også i undervisningen på de relevante uddannelser på skolen.

Programmet, som er internetbaseret, udbydes af EnergiData, som desuden tilbyder en særdeles attraktiv finansiering af energistyringen. Aftalen betyder, at skolen hurtigt kunne tage beslutningen om at komme i gang, da investeringen ikke skulle budgetteres, men betales af de energibesparelser, skolen opnår i aftalens løbetid på fem år.

- På grund af vores gode erfaring med store besparelser hos andre kunder, ser vi meget frem til, hvordan denne aftale bliver modtaget, da vi gerne vil tilbyde flere kunder den mulighed og service, fortæller EnergiDatas adm.direktør, Morten Dysted Dahl.

Ingen penge op af lommen
EnergiData, som i øvrigt er datterselskab til energiselskabet OK, tilbyder aftalen ”No cure, no pay”. Skolens betaling for installationen er det, man sparer på energien i den fem-årige periode. EnergiData er med som rådgivere og sammen med de ansvarlige medarbejdere hos EUC Sjælland skal de være med til at sikre, at skolen opnår tilfredsstillende besparelser.

-Både EnergiData og vi er interesserede i at finde besparelser, så der kommer betaling for installationen, for i aftalen ligger, at findes der ingen besparelser, så skal vi ikke betale for det,” fortæller Carsten Olsen, som er varmemester på skolen. Det er genialt for en skole som vores, hvor det ellers nemt kunne trække ud at komme i gang, da det jo i en normal aftale først skulle vedtages og budgetteres, og dermed kunne det trække ud i et par år at indgå en aftale. Med denne aftale kunne ledelsen hrutigt tage en beslutning, fortæller Carsten Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078