23948sdkhjf

Dan-Doors ruster sig til vækst

En finanskrise er vendt til ekspansion, og et solidt fundament er kørt i stilling. Nye ejere og en frisk kapitaltilførsel skal gøre Dan-Doors klar til at udnytte sit vækstpotentiale.
En ny ejerkreds er trådt ind i Dan-Doors, og med dem er den finansielle grobund lagt for et væksteventyr på det internationale marked - og over for nye kundesegmenter.

Det er langt fra uerfarne profiler, der tegner den nye ejerkreds. Nils Nygaard og Erling Boller har tidligere overtaget lignende virksomheder med succes, og har erfaring med at udvikle nichevirksomheder med et stærkt vækstpotentiale.

Nils Nygaard var fra 1979 til 1998 hovedaktionær og administrerende direktør i Silcon i Kolding. Efter salget af Silcon til det amerikanske firma APC, købte Nils Nygaard, sammen med Erling Boller, Nitodan i Haderslev, som blev solgt i 2006. Erling Boller har været direktør i en lang årrække i Silcons datterselskab Guto i Schweiz, og de to direktører har arbejdet tæt sammen.

- Dan-Doors har mulighed for at udvikle sig massivt i de kommende år. Virksomheden har gennemgået en intern udvikling, der har flyttet os fra smedevirksomhed til vidensvirksomhed, og det er blandt andet produktudvikling inden for intelligente løsninger og unik rådgivning, der nu beviser, at vi er på rette vej, udtaler direktør Ivan Hansen.

Udviklingen fra at producere produkter til at udvikle løsninger udspringer af Dan-Doors’ kompetence til at specialfremstille løsninger til industribyggeri til fødevarer-, farma- og retail-industrien.

- Vi er allerede kendte for vores nicheprodukter indenfor branddøre og porte til fødevareindustrien, men potentialet rækker længere, og med nye globale projekter og entreprenørsamarbejder kan vi levere løsninger til en endnu bredere niche, siger Ivan Hansen.

- Den tid er forbi, hvor nybyggeri til industrien kun var en succes, hvis økonomien var holdt på et minimum – i dag er der langt større fokus på byggerier, hvor dørløsninger indgår som en del af produktionen og fungerer som en optimering af virksomhedens drift. De produkter, der prioriteres i dag holder meget længere end generelle produkter og skåner miljøet ved at være ressourcebesparende, energibesparende og har en høj grad af genanvendelsespotentiale. Produkter, der i det samlede regnestykke er en fordel både økonomisk, ressource-, og miljømæssigt. Det billede passer vi ideelt ind i, blandt andet på grund af vores rustfrie stålløsninger, der holder 25 år, fortsætter Ivan Hansen.

Det er en indsigt, der deles af de nye ejere Nils Nygaard og Erling Boller.

- Vi har især bemærket Dan-Doors’ prioritering af at finde og udvikle sit unikke ståsted og sin kernekompetence. At virksomheden har gennemgået en proces, hvor den strategiske profil er forstærket, og fundamentet for professionelt projektsalg er skabt, udtaler Erling Boller.

- Det bedste man kan investere i er god forretning. Det er dét, Dan-Doors har formået, ikke alene at udvikle, men også at bevise, supplerer Nils Nygaard.

De vurderer, at der ligger et stort potentiale på det brede eksportmarked, og Erling Boller, der er koncernchef i en international virksomhed i Schweiz, har allerede et indgående kendskab til det schweiziske og tyske marked.

Planen er at mangedoble salgsstyrken og udnytte den globalt stigende middelklasse i tidligere udviklingslande. En middelklasse der vil efterspørge kvalitetsfødevarer, og ifølge den østjyske virksomhed få fødevareindustrien til at eksplodere på nye markeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109