23948sdkhjf

Blå blok vinder valget

Dansk Folkeparti bliver største borgerlige parti, men endnu usikkert, hvilke borgerlige partier der sammen med Venstre indtager regeringskontorerne
Dansk Folkeparti blev folketingsvalget helt store vinder og bliver med en fremgang på 15 mandater til 37 mandater Folketingets næststørste parti.

Det er resultatet af folketingsvalget, hvor Helle Thorning-Schmidt (S) står i den paradoksale situation, at hun for for første gang som formand for Socialdemokraterne skaber fremgang for partiet i et valg, men hvor hun må aflevere nøglerne til Statministeriet.
Samtidig har hun valgt at træde tilbag som formand for Socialdemokraterne.

Den borgerlige lejr vinder i alt 90 mandater, mens rød blok får 85 mandater. Dermed overtager Lars Løkke Rasmussen (V) nøglerne til Statsministeriet på trods af en kraftig tilbagegang, hvor Venstre bliver overhalet af Dansk Folkeparti.

Og godt nok vandt den borgerlige fløj valget, men med et Dansk Folkeparti, der er større end Venstre bliver det med et akavet styrkeforhold. Men Dansk Folkeparti ville på valgaften ikke tage stilling til dette. Men afviser ikke en regeringsdeltagelse.

“Vi er ikke på nogen måde angst for at gå i regering”, siger Kristian Thulesen Dahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094