23948sdkhjf

Håndværksrådet: Blå sejr sikrer håndværkerfradraget

Små og mellemstore virksomheder i byggeriet kan glæde sig over, at den blå valgsejr sikrer en genindførelse af håndværkerfradraget, mener Håndværksrådet

Lars Løkke Rasmussen vil ikke være statsminister i en regering, der ikke genindfører håndværkerfradraget. Så klart var valgløftet fra oppositionslederen inden valget, og det betyder, at de små og mellemstore virksomheder godt kan regne med, at håndværkerfradraget bliver genindført.

- Uanset politiske præferencer kan de små og mellemstore virksomheder nu glæde sig over, at håndværkerfradraget med meget stor sandsynlighed igen bliver en realitet. Det vil styrke virksomhedernes muligheder for at skabe de job og lærepladser i håndværksfagene, som Danmark har så hårdt brug for, siger afdelingschef Frank Korsholm fra Håndværksrådet.

Våben mod sort arbejde
Den tidligere regering afskaffede 1. januar håndværkerfradraget, som daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen lancerede på Håndværksrådets årsmøde i 2011. Håndværkerfradraget har i flere år holdt hånden under en række job og lærepladser i byggevirksomhederne og samtidig været et effektivt våben mod sort arbejde.

Håndværksrådet har løbende undersøgt hvilken effekt, håndværkerfradraget har på beskæftigelse, ordrebøger og sort arbejde.

Håndværksrådets medlemsundersøgelse fra december 2014 viste bl.a., at byggevirksomhederne ventede et markant fald i antallet af ordrer efter 1. januar.

De bange anelser blev bekræftet i en ny medlemsundersøgelse fra marts, der viste, at hver anden medlemsvirksomhed i byggeriet mistede ordrer, efter at håndværkerfradraget blev sløjfet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094