23948sdkhjf

TV-operatør nr. 500 klar i kloakkerne

Danske TV-inspektionsfirmaers Kontrolordning, DTVK, har netop certificeret TV-operatør nr. 500
Selv om der står millioner på spil, når han udfører sit arbejde, så styrer han joystikket med sikker hånd og sender TV-robotter for mange hundrede tusinder af kroner rundt i kloakkerne

Fokuseret, detaljeorienteret og teknisk flair. Leif Pierre Willumsen, 34 år med mange års erfaring fra kloak- og byggebranchen er ikke i tvivl om de egenskaber, der udgør den perfekte og højt specialiserede TV-operatør. Han har netop bestået DTVK TV-operatør uddannelsen som nr. 500 i rækken.

Opmærksom og grundig
- Hos DTVK bliver vi skolet i at anvende det nyeste og mest præcise udstyr. Så det handler meget om at være opmærksom og grundig, når vi kortlægger stikledninger, rørskader, rørstørrelser, utætheder mm. og efterfølgende får skærmbillederne omsat til en præcis og ensartet tilstandsvurdering, forklarer Per Willumsen.

Per Pierre Willumsen er i dag ansat i DTVK medlemsvirksomheden Dansk Kloak TV i Brøndby, hvor han ved et officielt arrangement i firmaet fik overrakt certifikatet af formanden for TV-inspektionsgruppen Morten Helleskov og teknisk konsulent Allan Møller fra DTVK.

Ensartede standarder
Alle TV-inspektionsfirmaer under DTVK udfører TV-inspektionen efter ensartede standarder beskrevet i Fotomanualen. Fotomanualen er ejet af Dansk Vand- og Spildevandsforening(DANVA) og består af en række standarddefinitioner. Hver af de i alt 18 observationskategorier kan beskrives ved en klassedeling samt type. Derved sikres en ensartet beskrivelse og klassifikation af de observationer DTVK operatøren registrerer.

- Ud over, at det selvfølgelig er vigtigt, at medlemsvirksomhederne følger standarderne beskrevet i Fotomanualen, så er det helt unikke selve kontrolinstansen samt grund- og efteruddannelsen af TV-operatørerne. DTVK udfører årligt kontrol på godt otte procent af det udførte arbejde. Det betyder, at vi kender operatørerne rigtig godt, og kan vejlede dem, når der – heldigvis sjældent – sker fejl i rapporteringen, forklarer Bo Laden, afdelingsingeniør hos Aalborg Forsyning og formand for DTVK.

Han understreger, at det giver kunderne en stor sikkerhed for kvalitet, og dermed et godt grundlag for investeringer i forbedringer af de dyre kloaksystemer.

Højeste krav til medlemsvirksomheder
Som DTVK medlem skal der altid leveres standardiseret og godkendt dokumentation. Den består først og fremmest af en tv-rapport i xml format, der er licensgodkendt ved DANVA. Der leveres også en filmsekvens i høj kvalitet, herunder fotodokumentation af større skader. Som tillæg kan der udarbejdes systemsammenhæng af kloakanlægget, der kan leveres som digital fil.

- At kortlægge f.eks. boligselskabers kloaknet og finde ud af skadernes nøjagtige omfang, kræver helt specielt udstyr og uddannede TV-operatører, som kun medlemmer af DTVK råder over. Det specialiserede udstyr sikrer 100 procent præcision i tilstandsvurderingen. Derved sikres en fuldstændig rapport, som er altafgørende for bygherre og rådgivers videre forløb med renoveringen af ledningsnettet, siger Bo Laden.

Det sker ifølge Bo Laden jævnligt, at DTVK medlemsvirksomheder bliver tilkaldt i forbindelse med projekter hos eksempelvis boligselskaber, hvor TV-inspektionen ikke kan anvendes. Her har der måske været en lokal kloakmester nede og filme, men på grund af utilstrækkeligt udstyr og manglende uddannede TV-operatører, er datagrundlaget ikke tilstrækkeligt, så det kan anvendes af rådgivere eller entreprenører, hvilket kan koste boligselskaberne dyrt i sidste ende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22