23948sdkhjf

Aarhus Cyklebane i den grønne førertrøje efter tagrenoveringsetape

Efter årtier som frontløber i det aarhusianske idrætsliv har Aarhus Cyklebane i de senere år været ude af form. Det har en renovering af tribunetage med nye langtidsholdbare tagmembraner rådet bod på.
Aarhus Cyklebane, som er beliggende i det sydlige Aarhus nær byens store idrætskompleks Atletion, har gennem et halvt århundrede indtaget en ikonisk førerposition i det aarhusianske idrætsliv. Den 333 1/3 m lange og 8 m brede udendørs cyklebane blev indviet d. 24. juli 1940 og havde sin storhedstid i 70’erne og 80’erne, men årenes gang har sat sit præg, og banen har de senere år ført en mere hengemt tilværelse.
Derfor har Aarhus Kommune nu gennemført en omfattende renovering af tribunetaget, så banen igen kan blive et tidssvarende samlingspunkt for både professionelle og fritidsudøvere med passion for banecykling – og således igen indtage en førerposition i det lokale idrætsfelt.

- Cykelsporten er på vej frem, og derfor var det oplagt at modernisere og opgradere banen. Tagpappen på tribunetaget var meget medtaget og faktisk helt nedslidt og utæt, så der var ingen tvivl om, at det var nødvendigt at få renoveret, fortæller Michael Dahl, der er teknisk koordinator for Aarhus Kommunes idrætscentre.

Grønne løsninger lig med langtidsholdbare løsninger
Den ca. 600 m2 store tagflade over tribunen på Aarhus Cyklebane blev – ligesom kommunens andre idrætshaller i hhv. Egelund, Lyseng og Studstrup – beklædt med en ny tagmembran af mærket Derbicolor. Denne membran udmærker sig ikke mindst ved sin dokumenterede levetid på mere end 30 år, der betyder, at kommunens fremtidige behov for service og vedligehold på taget minimeres.

- Og det ligger i naturlig forlængelse af Aarhus Kommunes generelle fokus på fremme af mere bæredygtige byggeløsninger, der bl.a. i 2013 udmøntede sig i en politisk aftale om at reducere kommunens bygningsmasses CO2-aftryk med 40 pct. frem mod 2019, siger Michael Dahl og fortsætter:

- Som landets næststørste kommune føler vi et stort ansvar for at gå foran med et godt eksempel over for både borgere og virksomheder. Bæredygtighed handler bl.a. om at vælge de mest langtidsholdbare løsninger, så vi undgår ressourcekrævende hyppige udskiftninger, og den nye tagbelægning opfylder i høj grad dette behov.

Flot lige flade på tribunens tag
Tagdækker Lars Bo Sørensen fra Tranbjerg Tagdækning, som udførte monteringen af tagmembranen, understreger derudover, at moderniseringen af cyklebanens tribunetag med Derbicolor-etlags-tagmembranen gør taget væsentligt mere modstandsdygtigt over for bl.a. fugt fremover:

- Den nye pap er lagt direkte oven på den gamle og skruet ned i den underliggende limtræskonstruktion. Restfugten, som altid vil befinde sig i den gamle pap, vil derfor blot cirkulere uhindret rundt under pappet uden at lave bobler og ujævnheder.

- For en tagdækker var dette tag fantastisk at arbejde med pga. sin store lige flade uden kanter eller afbrydelser – det var bare om at rulle ud. Vi arbejdede deroppe en uges tid, og så var løsningen på plads. Vi monterede også to personalefald, så driftspersonalet senere kan komme op på taget og rense tagrender o.l. De behøver bare at fastgøre sig med en karabinhage, runder han af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094