23948sdkhjf

Nyt skolehjem på Den jydske Haandværkerskole

Nyt byggeri udvider skolehjemmet med 108 sengeplader
Den jydske Haandværkerskole (DjH) i Hadsten er ved at være klar til at tage det første spadestik nyt et skolehjem. Byggeriet udvider skolehjemmet med 108 sengepladser fra 347 til 455, og er klar til brug i juni 2016.

Forberedelserne til udvidelsen har stået på i de seneste år. I 2012 havde DjH 710 årselever og i 2015 nås 860, hvilket er en stigning på 20 pct. på tre år fordelt på alle uddannelsesområder.

- Vi glæder os selvfølgelig over det markant stigende elevtal, og at så mange virksomheder og unge vælger DjH som deres uddannelsessted. Vi oplever de unge som meget engagerede og med stor fokus på faglig kvalitet og stolthed. Her er kostskolen med de udvidede læringsrammer et plus, som eleverne sætter stor pris på, siger direktør Henrik Øelund.

- Det giver os samtidig nogle positive udfordringer med at få rammerne til at følge med. Vi kan se, at selv uden yderligere vækst, vil vi i 2016 få brug for en ny værelsesfløj.

Paulsen A/S bygger
Allerede i december 2014 besluttede DjH’s bestyrelse at begynde planlægningen af det nye byggeri. Der blev endvidere på samme tidspunkt indgået aftale med Favrskov Kommune om køb af nabogrund, så der efterfølgende også kan blive plads til nye uddannelseslokaler.

Op til sommerferien i år indgik DjH en aftale med Byggeselskabet Paulsen A/S om opførelse af nyt skolehjem på Skovvej. Byggeriet er på godt 2.300 kvm med 51 værelser på 21 kvm og seks værelser på 13 kvm beregnet til i alt 108 sengepladser.

Derudover er der cafeområde i fritlagt kælderniveau og to fællesstuer på henholdsvis 1. og 2. sal. Der etableres nyt udemiljø på begge sider af det ny skolehjem, så fællesarealerne fremstår transparente. Det visuelle udtryk er vægtet højt, især når man kommer fra Skovvejssiden.

Byggestart er august 2015 med overdragelse juni 2016, og nedbrydning af en villa, der ligger i vejen for byggeriet er allerede i gang.

Den samlede byggesum er godt 29 mio. kr. eks. moms. Der sker endvidere en total renovering af de gamle toilet/baderum i det nuværende skolehjem på Skovvej, så der efterfølgende her er 16 komplette bad og toiletrum. I samme ombæring skiftes vinduer i de to eksisterende blokke på Skovvej, og der etableres en ekstra udgang i ”knækket” mellem de to blokke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109