23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Behov for bred Boligjobordning

Dansk Byggeris cheføkonom advarer mod at en for snæver fortolkning af energiforbedringer ikke vil gøre tilstrækkeligt sort arbejde hvidt
Hvis ikke den nye grønne Boligjobordning kommer til at omfatte en bred vifte af energiforbedringer, så er der risiko for, at ordningens gavnlige effekt på sort arbejde får et tilbageslag.

Det vurderer Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg, der derfor anbefaler forligskredsen bag ordningen, at den ikke gøres for smal.

Genindførelsen af fradraget blev vedtaget hen over den politiske midte i slutningen af juni af regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Alternativet og De Konservative.

I 2015 videreføres den velkendte ordningen, mens den i årene 2016 og 2017 bliver målrettet energiforbedringer.

Klar til efteråret

”Vi vil til efteråret være klar med et konkret forslag til, hvilke typer af energiforbedringer, der bør være omfattet. Men vi anbefaler, at man ikke laver en for snæver fortolkning. Ellers risikerer man, at ordningen ikke i samme omfang vil bidrage til at gøre sort arbejde hvidt, da det typisk er de lidt mindre opgaver, som bliver udført sort”, siger Bo Sandberg.

Partierne bag ordningen skal til efteråret forhandle om, hvordan den grønne ordning skal se ud. Boligjobordningen har hen over sommeren været i høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093