23948sdkhjf

Jysk typehusproducent fordobler bundlinjen

Vendia Huset følger den generelle tendens i typehusbranchen, som atter vejrer morgenluft.
Det går ganske fornuftigt for landets typehusproducenter. Sådan lød den bærende konklusion i den brancheanalyse, som Licitationen – Byggeriets Dagblad offentliggjorde i slutningen af juni.

Heri indgik 30 toneangivende typehusproducenter, og nu kan endnu en virksomhed føjes til listen. Således har Vendia Huset A/S netop offentliggjort regnskabet for 2014/15, og det viser en fremgang på bundlinjen fra 1,4 til 3,1 mio. kr.

Tårs-virksomheden offentliggør ikke sine omsætningstal, men ifølge ledelsesberetningen har den været faldende.

- Selskabets aktivitetsniveau har i året været lidt under niveauet for foregående år. I forhold til tiden inden finanskrisen har aktiviteten fortsat været på et lavere niveau. Ledelsen finder efter omstændighederne årets resultat tilfredsstillende, lyder det med direktør Ole Frydkjær som afsender.

Forventer nyt overskud i år
Vendia Huset realiserede overskud efter skat i omegnen af 5-6 mio. kr. i 2008 og 2009, så set i lyset heraf er der altså fortsat potentiale i det seneste regnskabsårs resultat. I årsrapporten nøjes ledelsen med at konstatere, at man forventer et nyt plus på bundlinjen i det indeværende regnskabsår.

- På baggrund af selskabets nuværende ordrebeholdning forventer ledelsen ligeledes et positivt resultat for regnskabsåret 2015/16. Størrelsen vil bl.a. afhænge af udviklingen i byggeaktiviteten i resten af året. Udviklingen på længere sigt vil især afhænge af det generelle aktivitetsniveau i byggesektoren, hedder det.

Licitationen – Byggeriets Dagblad har kortvarigt talt med direktør Ole Frydkjær om udviklingen i regnskabsåret. Han forklarer det voksende overskud således:

- Det handler om de klassiske dyder: at arbejde hårdt og bruge regnemaskinen noget mere.

Top 10: Størst indtjening

Det samlede overskud for branchen er forbedret med 17 procent til 255 mio. kr. fra 2013 til 2014, mens to af tre virksomheder har præsteret en indtjeningsfremgang i samme periode.

Det viser en brancheanalyse af 30 virksomheder, som Licitationen foretog i juni. Oversigten viser, at Vendia Husets seneste regnskab altså ville kvalificere til en plads som landets 9. største målt på resultat før skat.

Brancheanalysen kan læses i sin fulde længde her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157