23948sdkhjf

Dyr parkering giver dyrere håndværkerregninger

SF i København mener, at en femdobling af beboerlicenserne er for meget
Dansk Byggeri advarer Københavns Kommune mod en massiv forhøjelse af parkeringsafgifter. Hvis det bliver dyrere for håndværkerne at parkere, bliver håndværkerydelserne samtidig dyrere for københavnerne, siger Dansk Byggeri.

”Men vi må stille spørgsmålet, om det nu alene handler om at forbedre adgang og flow, når kommunen igen griber til forhøjelse af afgifter som bebudet. Det gør det dyrere at drive virksomhed i København, men ikke nemmere. Kommunen har allerede et meget højt afgiftsniveau, som næppe har bidraget til, at håndværkerne færdes mindre i byen”, siger erhvervspolitisk konsulent Morten Kamp Thomsen, Dansk Byggeri.

”Håndværksvirksomhederne tropper naturligvis op, når kunderne ringer og vil ikke færdes mindre i København, fordi betalingszonerne udvides og timepriserne hæves. Der vil kun være én taber, og det er forbrugerne, hvis håndværkerydelser bliver dyrere”, siger han.

For voldsomt

SF i Borgerrepræsentationen mener også, at teknik- og miljøborgmester Morten Kabells (EL) forslag om en tæt på femdobling af prisen på københavnernes beboerlicenser er for voldsomt.

”Teknik- og Miljøforvaltningens forslag er for meget at byde den enkelte københavner. Vi skal have en by, hvor helt almindelige mennesker, der har brug for en bil i hverdagen, har mulighed for dette. Men jeg er fuldstændig enig med borgmesteren i, at vi skal gøre noget ved parkeringsforholdene i København. Der er simpelthen for mange biler om for få parkeringspladser, og løsningen er ikke at plastre byen til med flere triste asfaltfirkanter. Derfor er vi nødt til at regulere bilisternes brug af bilen i byen,” siger Peter Thiele, teknik- og miljøordfører for SF i København.

Forslagene til nye p-afgifter, der skal skaffe penge til nye parkeringspladser, skal behandles i teknik- og miljøudvalget i dag.

tk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078