23948sdkhjf

Mere fartkontrol ved vejarbejder

Politiets nye fotovogne sættes massivt ind på vejarbejder – og det koster dobbelt, hvis man bliver blitzet
Risikoen for at få en stor bøde kan få trafikanterne til at lette foden på speederen. Det var baggrunden for, at politiet i starten af året fik 100 nye fotovogne til automatisk fartkontrol.

For at få farten ned ved vejarbejder blev bødesatserne for fartoverskridelser ved vejarbejder samtidig fordoblet. Trafikanternes hastighed forbi vejarbejder bliver nemlig oplevet som den væsentligste arbejdsmiljørisiko for en medarbejder på vejen. Det skriver Asfaltindustrien i en pressemeddelelse.

- Med de nye tiltag som dobbelte bøder for hastighedsoverskridelser ved vejarbejder og flere fotovogne til automatiske trafikkontroller har vi endelig fået nogle effektive værktøjer, der kan forbedre trafiksikkerheden ved vejarbejder, oplyser Anders Hilbert, der er sekretariatschef i SIKRE VEJE, og fortsætter:

- Men for at få alle trafikanter til at overholde de skiltede hastighedsbegrænsninger ved vejarbejder – og dermed effekt at de nye regler – er det nødvendigt, at der løbende bliver gennemført hastighedskontroller ved vejarbejder.

Asfaltindustrien og SIKRE VEJE forventer, at de fordoblede bøder, de 100 nye fotovogne og deres målrettede indsats om mere automatisk fartkontrol ved vejarbejder vil give mærkbart bedre sikkerhed for medarbejdere på vejen. Så pas på med hastigheden, når du kører forbi et vejarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079