23948sdkhjf

Udvider produktionen i jubilæumsår

En kæmpeordre har fået Centrum Pæle til at udvide. To nye haller indvies i næste uge, når virksomheden fejrer sit 50 års jubilæum.
Over de kommende 15-20 år skal Centrum Pæle A/S, der ejes af Aarsleff A/S, producere op mod 40.000 pæle til elektrificeringen af det danske jernbanenet.

Den store ordre er en væsentlig årsag til, at Vejle-virksomheden har valgt at opføre to nye, sammenbyggede haller på i alt 1.450 kvadratmeter.

De nye haller bliver nu taget i brug, og det sker samtidig med fejringen af virksomhedens 50 års jubilæum.

- Produktionen af elektrificeringspæle påbegyndes allerede i weekenden efter 50 års jubilæet, som er den 20. august. Dette, fordi vi også skal levere til Århus Letbane. Så i første omgang begynder vi altså med pælene hertil og går derefter direkte over til det store, nationale elektrificeringsprojekt, fortæller administrerende direktør, Lars Gøttrup Christensen.

Leverer fra starten af 2016
Elektrificeringspælene til det nationale jernbanenet bliver op til seks meter lange. De første pæle leveres fra årsskiftet og rammes ned om natten for at genere togtrafikken mindst muligt.

Prævist hvor mange pæle, der bliver tale om, er vanskeligt at fastsætte. Lars Gøttrup Christensen skønner, at der bliver tale om et sted mellem 20.000 og 40.000.

- I kurver skal der bruges kraftigere pæle, og ved blandt andet stationer på strækningerne skal der bruges kontra-bardunpæle. Med mellemrum skal der være en opstrammervægt, og vi forventer at skulle producere cirka 7.000 af sådanne vægtklodser, fortæller direktøren.

Mere effektiv produktion
Lars Gøttrup Christensen har selv været ansat i Centrum Pæle i 25 år – altså i halvdelen af virksomhedens levetid. Han begyndte som driftslederassistent og overtog for fem år siden jobbet som administrerende direktør. I hele perioden har der været fokus præfabrikerede piloteringspæle, også kaldet jernbetonpæle.

- I sin tid producerede vi cirka en tredjedel af, hvad vi gør i dag med nogenlunde det samme antal medarbejdere. I dag producerer vi tre gange så meget med samme antal medarbejdere, og det har kun været muligt, fordi vi løbende har investeret meget i automatisering og produktionsudstyr, fortæller han.

Centrum Pæle beskæftiger 30 i produktionen og 14 i administrationen. En stor del af de ansatte har været med i mange år, og det er virksomhedens egne medarbejdere, der vedligeholder og reparerer udstyret. På den måde er de også med til at udvikle produktiviteten på fabrikken. Udstyr til armering og støbning er således udviklet hos Centrum Pæle på basis af mange års erfaring, og med fokus på at blive bedre til at producere præcis de produkter, der indgår i virksomhedens koncept.

- Det mest motiverende er at udvikle organisationen, de mennesker, der er i den – og naturligvis også de tekniske ting. Det er altid sjovt, når det lykkes at få det hele til at gå op i en højere enhed. Vi er velsignet med dygtige og erfarne medarbejdere, der alle er omstillingsparate. Vi skal passe på ikke at blive for selvfede, og hvile i os selv. Og det gør vi bestemt ikke – så vi ser fortrøstningsfuldt frem til de næste 50 år, siger Lars Gøttrup Christensen.

Søstre i flere lande
Centrum Pæle blev grundlagt i 1965 af to svogre, Tage Skærbæk og Johan Kristoffersen. Først med produktion af blandt andet rør og belægningssten, men kort tid efter starten også piloteringspæle og brønddæksler.

Virksomheden har siden 1991 været en meget selvstændig datter hos den børsnoterede Aarsleff-koncern, og Centrum Pæle har i dag tre søstre i henholdsvis Sverige, Polen og England, som producerer efter de samme principper som i Vejle.

Desuden har Centrum Pæle siden 1972 solgt pæle til søsterselskabet Centrum Pfähle GmbH i Hamburg, og Lars Gøttrup Christensen forventer, at der også inden længe etableres egentlig produktion i Sydtyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265