23948sdkhjf

Cirkulær dagsorden i byggeriet

InnoBYG, Teknologisk Institut og Det Kongelige Danske Kunstakademi sætter fokus på bæredygtighed i byggeriet med stort genanvendelsesprojekt
Efter at have kortlagt administrative perspektiver og barrierer ved øget genanvendelse og reducering af miljøskadelige stoffer i byggebranchen inviterer InnoByg nu brancherepræsentanter til at give input til projektet ’Anvendelse og håndtering af affald og ressourcer i byggeriet’ på Teknologisk Institut i Århus den 25. august 2015.

- På baggrund af input fra diverse rådgivere og myndighedspersoner har vi genereret en mængde ideer til at overkomme de klassiske udfordringer ved øget genanvendelse set fra deres stol - nu skal de ideer afprøves op imod et bredt udvalg af repræsentanter fra byggebranchen, der kommer med hands on-viden i forhold den tekniske og designmæssige side, siger InnoBYG-projektleder Martin Nerum Olsen.

Alle er velkomne

Målet med projektet er at få sat den cirkulære økonomi på dagsordenen – altså påpege, at der i byggeriet via præcise genanvendelsesstrategier kan opnås en markant optimering af ressourceforbruget.

- Projektet omhandler forhold, der gør sig gældende på tværs af brancher, og vi udstikker derfor en åben invitation til et bredt spektrum af aktører inden for byggeri såsom træ-, beton-, plast-, komposit- og teglproducenter. Andre interesserede er naturligvis også velkomne til at deltage, lyder opfordringen fra Martin Nerum Olsen.

Tværfagligt samarbejde

Ikke kun internt i byggebranchen er der miljøgevinster at hente ved at samarbejde. Med samarbejdet i InnoBYG-regi vil Teknologisk Institut og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) sætte fokus på de markante cirkulære fordele, der kan opnås ved, at arkitekter og byggebranchen er på bølgelænge.

- Samarbejdet med arkitektbranchen er et centralt emne og vil indgå som en innovativ del af alle aktiviteter i projektet. Dermed klæder vi de nye arkitekter på til at kunne tænke affald og ressourcer ind fra den allertidligste projekterings- og planlægningsfase, understreger Martin Nerum Olsen.

Mødet afholdes 25. august på Kongsvang Allé 29, 8000 Århus C i tidsrummet 10.00-15.30. Tilmelding skal ske til Martin Nerum Olsen på mano@teknologisk.dk eller 72 20 13 97


INNOBYG:

Innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, er byggebranchens innovationsnetværk, som Forsknings- og Innovationsstyrelsen medfinansierer.

InnoBYG samler branchen på tværs af faglighed og har fokus på videndeling, netværk og udvikling i branchen og hos medlemmerne både inden for landets grænser og internationalt.

Siden 1. juni 2010 har InnoBYG adresseret en række samfundsmæssige udfordringer, som alle har relation til bæredygtighed i byggeriet, arbejdet aktivt for at udviklede løsninger bringes aktivt i spil, og faciliteret matchmaking- og videnspredningsaktiviteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093