23948sdkhjf

Altid noget at lære på grøn fagmesse

Nøgleordet i den grønne sektor er driftsoptimering og det kan branchen lærer mere om på Have & Landskab i Slagelse i næset uge
De grønne fagfolk skal lægge vejen forbi Have & Lands-messen i Slagelse i næste uge
Det mener slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen,
Han er også bestyrelsesformand for Have & Landskab og har været på hver eneste udstilling siden starten i 1992.

”Der er ingen, som ikke får noget ud af at tage på Have & Landskab. Nøgleordet i branchen i disse år er driftsoptimering, og jeg vil vove at påstå, at ingen bliver mere effektive, hvis de holder sig til de løsninger, de allerede kender. Det er simpelthen svært at lave højdespring, hvis man ikke ved, hvor overliggeren er. Og fra et ledelsesmæssigt synspunkt er der næsten altid en ny metode eller maskinløsning, der kan spare en arbejdsgang,” siger Palle Kristoffersen og fortsætter:

”Desuden har vi jo etableret konceptet Fagligt Forum, hvor otte af branchens mest erfarne kræfter står klar til at diske op med den nyeste viden indenfor hvert deres felt, og her vil med sikkerhed være noget at lære for enhver fagmand.”

Man skal selv prøve
Gæsterne skal dog ikke blot komme for at møde venner og gamle kollegaer eller for at blive klædt bedre på generelt. Nogle gange skal man simpelthen bare finde den bedste hækklipper, og den finder man ikke ved at bladre i et katalog, understreger Palle Kristoffersen.

”Ret beset vil jeg påstå, at jeg er forholdsvis godt oplyst i denne grønne fagsektor, men hvis du har brug for et håndholdt redskab, så ved du først, hvad der fungerer, når du har været nede fysisk og holde ti forskellige modeller. Jeg prøvede engang at tage på udstilling med det ene fokus at finde den bedste hækklipper, og her kunne vi dømme halvdelen ude med det samme, fordi knapperne sad forkert, eller du rev dig på dem.

På den måde sparer du din organisation for nogle dyre lærepenge. Det samme gør sig i høj grad gældende for eksempelvis byrumsinventar, mangfoldigheden i plantevalget eller diverse stenmaterialer. Og netop derfor fungerer Have & Landskab godt, hvis du skal have masseret et konkret problem igennem – uanset om du er planlægger eller arbejder i felten,” forklarer Palle Kristoffersen.

Have & Landskab ’15
Have & Landskab ’15 bliver afholdt i Slagelse på fagskolen Selandias arealer den 26.-28. august i år. Åbningstiden er fra kl. 9:00 til 16:00 onsdag og fredag og 9:00 til 18:00 torsdag.
Med 268 udstillere har Have & Landskab allerede slået rekorden fra 2011, hvor 252 virksomheder og organisationer troppede op.

Artiklen er en del af temaet Have & Landskab '15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094