23948sdkhjf

MT Højgaard er på vej mod stor renoveringsopgave i Albertslund

Bebyggelsen Morbærhaven under Albertslund Ungdomsboliger skal igennem en omfattende renovering, og MT Højgaard er indstillet til at udføre arbejdet
MT Højgaard er foran fire andre prækvalificerede blevet udpeget som entreprenøren med det økonomisk mest fordelagtige tilbud og er derfor nu blevet indstillet til opgaven med at renovere bebyggelsen Morbærhaven i det nordlige Albertslund.

Renoveringen er udbudt i hovedentreprise og består af udskiftning af eternittage på samtlige 1.063 boliger, fire centre og 91 cykelskure.

Hertil kommer blandt andet etablering af et nyt decentralt ventilationsanlæg, isolering af fundamenter, fjernelse af asbestholdige baldakiner, nye lofter i entré og badeværelser, nedlæggelse af syv lukkede opgange, forbedring af terrænbelægninger og udførelse af solceller på en eksisterende garage.

”Vi håber på en Skema B godkendelse i medio september, og så skulle arbejdet gerne gå i gang umiddelbart derefter. Tidsplanen siger i november, men hvis vi kan komme i gang før, så vil det være en fordel for alle”, siger Knud Stougaard, projekteringsleder hos totalrådgiveren Danakon.

Han oplyser, at der var stor forskel på tilbuddene på arbejdet. Mens MT Højgaard afgav det billigste på omkring 187 mio. kroner, var det dyreste i omegnen af 260 mio. kroner.

”Tre lå relativt tæt, mens to var i den dyre ende”, forklarer han.

Endnu ingen kontrakt

Hos MT Højgaard er man meget tilfredse med, at være kommet så tæt på opgaven og ser frem til, at godkendelsen er i hus, så kontrakten kan skrives under.

”Vi har været oppe mod et meget skarpt og professionelt felt”, siger Nina Dencker Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard og påpeger, at Albertslund Ungdomsboliger har været meget nuanceret og præcise i de ønsker og krav, de har haft – ikke mindst, når det gælder hensynet til beboerne, der bliver boende under renoveringen.

”Det har gjort opgaven meget interessant, fordi det er løsningens kvalitet, der er i fokus, og her har MT Højgaard en række kompetencer at spille ind med”, forklarer hun og fremhæver netop beboerhåndteringen og den samtidige sikring af fremdrift i processen, som udfordringer i projektet.

”I renoveringsopgaver er der altid en udfordring i, at man skal ind i nogens hjem og renovere. Man skal få tingene til at fungere så let som muligt, og det kan være svært, når der er mange håndværkere, materialer, der skal ind og ud, og når man samtidigt skal sikre optimering og fremdrift”, siger hun.

Forventningen er, at arbejdet vil være færdigt i oktober/november 2017.

De prækvalificerede
I alt blev der modtaget 10 anmodninger om prækvalifikation på renoveringsopgaven, og udover MT Højgaard kom de følgende fire entreprenører igennem nåleøjet, oplyser Knud Stougaard, projekteringsleder hos Danakon:
NCC
Hoffmann
Enemærke & Petersen
Adserballe & Knudsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206