23948sdkhjf

Ny mobilkran til undervisning

Udvikling af teknologi forpligter på uddannelse, siger forstanderen på AMU Hoverdal
AMU Hoverdal har i løbet af sommerferien fået leveret sin nye mobilkran. Der er tale om en Liebherr 1060 3.1, spækket med nye teknologier, som skal fremtidssikre uddannelsen af mobilkranførere.

Forstander Kim E. Hansen er glad for det nye indkøb. Og det er ikke uden grund, at man har valgt netop denne mobilkran, forklarer han:

- Det er fordi, den er i stand til at opfylde kravene til undervisning. Den har programmer, som kan simulere det løft, kranføreren skal løfte, og det betyder, at vi kan binde teorien sammen med kranen, uden at have noget i krogen. Man får en mere sikker undervisning, og kranen kan bare slå fra, hvis den ikke kan være med, siger han, og tilføjer:
Ny mobilkran

AMU Hoverdals nye mobilkran er blandt andet udstyret med:

Elektronisk overvågning af støttebensbjælkernes variable placeringsmuligheder
Fjernbetjeningsmulighed for kranopstilling og betjening af kran
Hydro-pneumatisk affjedring
Hydraulisk justerbar krankabine med klimaanlæg
Kørselsmulighed af undervogn fra kabine
Lastmomentbegrænser (LMB)
Arbejdsradiusbegrænser
Elektroniske løfteplaner
Undervisningssimulator m. m.

Kilde: AMU Hoverdal

- Den er udstyret med variabelt understøtningssystem, og det betyder, at kranen kan beregne det mest optimale løft på baggrund af støttebenenes placeringer. Det er ikke altid, at støttebene kan komme ud 100 % i alle fire sider, og derfor skal man revurdere sit løft. Det kan denne her kran gøre automatisk ved hjælp af lasermåling, 360 grader rundt om kranen.

Anskaffelse af denne nye kran giver mulighed for at blive opdateret med det sidst nye materiel på mobilkranområdet, hvilket AMU Hoverdal håber, også danner ekstra motivation for erfarne kranførere til at få opfrisket deres viden. Det er nemlig afgørende, at mobilkranførerne holder sig opdateret, siger forstanderen:

- De kraner det bliver solgt i dag, er udstyret med de her ting. Og derfor er de kranførere, der bliver uddannet, med på den sidste nye teknologi.

- Det er jo altid godt at få noget nyt grej, og at være opdaterede, for vi underviser jo som de eneste på efteruddannelse, på mobilkranområdet, så det forpligter på udstyret, siger Kim E. Hansen.

Den nye mobilkran fejres med et Åbent Hus-arrangement på AMU Hoverdal 21. august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219