23948sdkhjf

Opsvinget har godt fat i den grønne branche

Både små og store virksomheder melder om tilgang af ordrer i den grønne sektor
Dette forår har det været ekstra svært at finde anlægsgartnere, som har tid. Ordrebøgerne er nemlig meget tæt på at være fulde mange steder hos de danske anlægsentreprenører.

”Foråret er normalt den travle tid, hvor privatkunderne særligt efterspørger en anlægsgartner, men vi ser, at anlægsgartnere faktisk må sige nej tak til opgaver eller bede kunden om at udsætte sit projekt til efteråret, og måske helt til næste år”, siger Stephan Falsner, advokat og Danske Anlægsgartneres medlem af den grønne branches fagudstilling Have & Landskabs bestyrelse.

Grønne entreprenører de sidste

Palle Kristoffersen, slotsgartner ved Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, er overbevist om, at netop den grønne branches fremgang er en god indikator for, at finanskrisen omsider er ved at være i bakspejlet.

”Da finanskrisen ramte i 2008, gik der indtil begyndelsen af 2010, før den for alvor ramte anlægsdelen i den grønne sektor. Det skyldtes, at de grønne entreprenører normalt er de sidste, som kommer til på byggepladsen ved nybyggeri. Den forsinkede effekt kunne således mærkes positivt i den grønne sektor. Da vi begyndte at høre om et muligt opsving herhjemme, satte det derfor også spekulationer i gang, om det først ville slå igennem med to års forsinkelse i den grønne branche, men det er heldigvis ikke sket”, fortæller Palle Kristoffersen, bestyrelsesformand for den grønne branches fagudstilling Have & Landskab.

Øget aktivitet i branchen

Den grønne sektor har som resten af byggeriet i en årrække døjet med eftervirkningerne af finanskrisen, men nu er også de større virksomheder begyndt at melde om stigende udbud af offentlige anlægsopgaver.

Kombination af tilgange af både små og store opgaver gør nemlig, at der igen er ved at være tryk på kedlerne i branchen.

”Opsvinget rammer tilsyneladende den grønne branche på samme tid som i det øvrige samfund. Og det er ikke bare anlægsgartnerne, idet både Maskinleverandørerne og Danske Planteskoler også melder om øget aktivitet i branchen”, siger Palle Kristoffersen.

Artiklen er en del af temaet Have & Landskab '15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188