23948sdkhjf

Byggepladsdrift et J. Jensen speciale

J. Jensen holder kæmpebyggeplads ved DTU både rent og sikkert
Som ansvarlig for byggepladsdriften på DTU’s største byggeplads, DTU’s nye bygningskompleks til Life Science & Bioengineering, har J. Jensen for alvor sat skub i udviklingen af sin forretning på området.
Er der papir i printeren? Er der kontorpladser nok? Er vejene ryddede, så maskinerne kan komme til? Er der sikkerhedshegn på den nye del af byggeriet? Der er nok at holde styr på, når 47.000 m2 skal bygges op og bygges om ved DTU’s nye faciliteter til forskning og undervisning inden for Life Science & Bioengineering, bygning 202, der p.t. skyder op i Lyngby.

”Vi har stort set alle maskiner og alt nødvendigt mandskab tilgængeligt in house, og det gør os i stand til at løse de udfordringer, der hele tiden opstår på en stor byggeplads med flere hundrede mand så hurtigt, at det ikke har betydning for byggeriets tidsplan”, siger J. Jensens Klaus Juhl, formand for byggepladsdriften på DTU-byggeprojektet.
J. Jensen overtog i januar 2015 ansvaret for alt drift af byggepladsens bygning 202.

Byggepladsens altmuligmænd
J. Jensens arbejde på det store byggeri består i at etablere og drifte pladsens skurby, at sørge for at byggepladsen er sikret mod vind og vejr og sørge for, at sikkerheden er helt i top, samt at der altid er rent og pænt.

Selvom Klaus Juhl og hans kollegaer har det godt med at være diskrete altmuligmænd på byggepladsen, så bliver der bidt mærke i deres arbejde hos byggepladsens ledere:

”I foråret havde vi en del regn, og her stillede J. Jensen lynhurtigt med 10 mand, der i en hel weekend fejede vand ud af bygningen, sådan at den stod klar og tør til, at håndværkerne kunne fortsætte deres arbejde om mandagen. De tager fat, hvor der er brug for det, og det har stor betydning for tidsplanen. Det at kunne stille med manpower på kort tid er meget værdifuldt. J. Jensen kan tage en stor del af æren for, at byggepladsen er en af Danmarks reneste”, siger Kim Struckmann Worm Rasmussen, Site Manager i Alectia og byggeleder på DTU’s bygning 202.

På pladsen er J. Jensen altid tilstede med mellem fem og 20 mand, og transport, udlejning af materiel og maskiner klarer J. Jensen selv fra deres hovedsæde i Lynge, hvor de har både vognmandsforretning og materieludlejning.

En særlig opgave
DTU er et specielt sted at bygge, da byggepladsen er tæt på et miljø, hvor forskere arbejder med følsomt forskningsudstyr.

”Vi skal være særligt opmærksomme i vores planlægning ift. til blandt andet rystelser, støj og støv. Det mener jeg, har gjort os i stand til at kunne varetage driften af nærmest hvilken som helst byggeplads i fremtiden”, siger Klaus Juhl.

Siden byggeriet gik i gang i februar 2014, har arbejdstilsynet kun givet pladsens sikkerhed topkarakterer og byggeriet forventes at stå færdigt ultimo 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078