23948sdkhjf

Finn L. & Davidsen med rekordopgave i Hvidovre

Specialisering og erfaring er centralt for teknikentreprenøren FLD, som skal renovere boligområdet Friheden for 190 millioner.
Det er den største mundfuld nogensinde for Finn L. & Davidsen, når den sjællandske teknikentreprenør nu går i gang med den indvendige renovering af 1200 lejligheder i boligområdet Friheden i Hvidovre.

Finn L. & Davidsen har fået en hovedentreprise til 190 mio. kroner, hvor teknikvirksomheden selv installerer el, vvs og ventilation.
Lasse Houengaard, som er indehaver af virksomheden med flere afdelinger på Sjælland, turde at tage opgaven, fordi man havde den rette erfaring. Tidligere har man lavet 400 lejlighedsrenoveringer for KAB.

- Det opfattede vi som et prøveprojekt, og det var tidsmæssigt næsten identisk, og det var stort set det samme, vi lavede. Derfor var det interessant. Det, som vi har prøvet at bruge et år på, skal vi nu gøre i fire år, og det er vi klar til.

Finn L. & Davidsen har valgt en strategi, hvor man udelukkende interesserer sig for renoveringer af den ældre boligmasse. På det felt vil FLD være bedst, og man kan bruge de samme metoder fra projekt til projekt, pointerer Lasse Houengaard.

- Fordi konkurrencen er rigtig hård, og det har den været, siden boligmarkedets boble bristede. Så er man nødt til at specialisere sig. Ellers sætter man penge til.

Han nævner, at man også kun interesserede sig for Friheden som projekt, fordi mindst halvdelen af opgavemængden er tekniske opgaver, som kan løses selv uden underentrepriser.

- Det tekniske skal fylde mere end 50 procent for at det er konkurrencedygtigt. Når det er egenproduktion, er avancen bedre og vi er bedre til at risikominimere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175