23948sdkhjf

Svømmebade kan spare penge på energien

Energiscreening af svømmebadet kan være indgang til store besparelser
Hovedsynderne når det kommer til energiforbrug i svømmehaller er traditionelt ventilationsanlæg, vandbehandling, belysning og sauna.

Men når svømmehallerne alligevel er i gang med at renovere for at kunne leve op til nye lovkrav, bør man undersøge, hvordan energiforbruget over en bred kam kan nedsættes i samme ombæring, lyder det fra Brian Krogh, leder for Teknologisk Instituts team for svømmebadsteknologi.

”Energiforbruget i en svømmehal varierer meget afhængigt af størrelsen, driftsform, alder, og teknisk indretning. Hver svømmehal har derfor en unik energiprofil og derfor også forbedringsmuligheder, der kan kortlægges ved en grundig energiscreening”, siger Brian Krogh og fortsætter:

”Der kan meget tit findes tiltag, andre løsninger eller nyere teknologier, som medfører en reduktion af både økonomiske omkostninger og energiforbrug og som sidegevinst skåner miljøet for CO2-udledning”.

Ombygning gav pote

Som eksempel nævner Brian Krogh Frederiksberg Svømmehal, der i sommeren 2010 efter en screening ombyggede ventilationsindlægget, ændrede cirkulationspumperne, optimerede solvarmeanlægget og udskiftede mangelfuldt isolerende vinduer.

”Det var her screeningen viste, at der var mest at hente, og over det næste år reducerede svømmehallen sit energiforbrug med cirka 1.300 MWh sammenlignet med året før. Det svarer til 707.000 kroner mindre på el- og varmeregningen, og det er vel også værd at tage med”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128