23948sdkhjf

Hovedstadens 8. klasser skal snuse til byggeriet

13.000 elever kan i disse uger få en fornemmelse for, om erhvervsskolen er noget for dem.
Over 13.000 elever fra hovedstadsregionens 8. klasser får nu mulighed for at finde ud af, om en erhvervsuddannelse er noget for dem, når regionens erhvervsskoler i disse uger introducerer skoleelverne for tilbuddene.

I løbet af en introdag får de unge en generel introduktion til erhvervsuddannelserne samtidig med, at de oplever studiemiljøet og møder den faglige begejstring hos både erhvervsskoleelever og erhvervsskolelærere. Eleverne skal også dyste i praktiske færdigheder til Skills-stafetten.

Introdagene kulminerer med en stor uddannelsesmesse i Bella Center 22.-24. oktober, hvor de bedste stafet-hold konkurrerer om, hvem der skal repræsentere hovedstadsregionen, når der afholdes finale i Skills-stafetten under DM i Skills i Fredericia i starten af 2016. DM i Skills er Danmarksmesterskaberne for erhvervsskole-elever.

Introdagene og uddannelsesmessen er en del af Copenhagen Skills, der er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen og Ungdommens Uddannelsesvejledning. Samarbejdet skal sørge for, at elever på regionens grundskoler allerede fra 7. klasse introduceres for erhvervsuddannelserne; og at lærerne er klædt på til at vejlede deres elever mod en erhvervsuddannelse. Målet er, at erhvervsuddannelserne bliver et attraktivt valg på lige fod med gymnasiet, når eleverne skal vælge ungdomsuddannelse.

- Introdagene og hele samarbejdet Copenhagen Skills skal vise de unge, hvor mange muligheder der er indenfor erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et håndværk, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse, siger Ole Heinager, direktør Københavns Tekniske Skole og formand for styregruppen i Copenhagen Skills.

Og der bliver brug for at overbevise de unge om at tage en erhvervsuddannelse – særligt i hovedstadsregionen.

- Som faglært håndværker får du en uddannelse og et arbejde, hvor du laver noget konkret og bliver vurderet på det, du kan. I Region Hovedstaden får vi fx brug for faglærte til at planlægge og bygge vores kommende letbane på Vestegnen og Nyt Hospital Nordsjælland. Vi har også brug for både elektrikere, vvs'ere og social- og sundhedsassistenter til at vedligeholde vores hospitaler og apparatur samt til at passe på patienterne. Med introdagene vil vi åbne de unges øjne for, at der er fremtid i at tage en erhvervsuddannelse, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Regionsrådsformanden peger desuden på, at Hovedstaden er den region i Danmark, hvor færrest vælger at tage en erhvervsuddannelse, når de går ud af 9. klasse. Det vil Region Hovedstaden gerne ændre på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109