23948sdkhjf

Vognmænd: Flygtninge kan køre lastbil

Brancheforeninger vil hjælpe de mange syriske flygtninge til job som lastbilchauffører
Vejtransportbranchen går i fodsporene på den tyske transportbranche og vil hjælpe syriske flygtninge til job som chauffører gennem indslusning

Det siger ITD, brancheorganisationen for vejgodstransport, efter den tyske speditørforening DSVL siger til den tyske avis DVZ, at de gerne vil hyre en række af de flygtninge, der netop er kommet til Tyskland på flugt fra bl.a. Syrien. Det skriver Børsen.

- Tyskernes forslag om at indsluse flygtninge på det tyske arbejdsmarked til bl.a. transport- og logistiksektoren giver god mening ikke bare i Tyskland, men også i Danmark, siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i brancheorganisationen ITD.

Han peger på, at transportbranchen i forvejen har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og her kan syriske flygtninge på sigt blive en del af løsningen.

- Vores sektor ser ind i et arbejdsmarked, hvor vi står over for et øget behov for ledige hænder til at køre lastbilerne og sikre logistikken, siger Jacob Chr. Nielsen, der peger på, at det ikke vil udelukke danske jobsøgende fra at få job i branchen.

- Nogle af disse vil komme fra danske arbejdsledige, men vi skal ikke lukke døren for, at også andre kan komme til på sigt, så længe de danske integrations- og arbejdsmarkedsregler følges, og kompetencerne er til stede, siger Jacob Chr. Nielsen, der henter inspiration i de tyske forslag om en indslusning på arbejdsmarkedet.

Vil styrke branchen

I Tyskland fokuserer transportbranchen bl.a. på, at de syriske flygtninge har sprogkundskaber, der kan bruges på længere ture til lande, hvor f.eks. arabisk er en fordel.

De tyske vognmænd lægger bl.a. op til at oprette praktikpladser, lærepladser mm. henvendt særligt til flygtninge. Samtidig giver brancheorganisationerne mulighed for, at tyske arbejdsgivere inden for transportbranchen kan hente viden og inspiration via brancheorganisationens hjemmeside.

I Danmark handler ITD's ønske om at åbne for, at syriske flygtninge kan få arbejde i branchen, om, at vognmændene ønsker at sikre den fremtidige arbejdskraft fremover.

- I sidste ende handler det jo om at udvikle og styrke vores branche bedst muligt og dermed understøtte væksten, siger Jacob Chr. Nielsen om initiativet i Danmark.
Læs mere om: ITD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079