23948sdkhjf

Adserballe og Knudsen vinder stor renovering

Entreprenørfirmaet skal blandt andet renovere 234 badeværelser i almen boligforening i København til en samlet værdi på 63 mio. kroner
Adserballe & Knudsen A/S har vundet hovedentreprisen til 63 mio. kroner på renovering af den almene boligbebyggelse Vognvænget på Nørrebro i København.

Renoveringsteknisk er opgaven kompleks, og entreprenørfirmaet fra Farum nord for København skal blandt andet renovere badeværelser, udskifte vinduer samt dele af facaden, og renovere p-kælder med tilhørende gårdanlæg.

Beboerne har desuden valgt at blive boende i lejlighederne under renoveringen, og det almene boligselskab Vibo og Adserballe & Knudsen har derfor planlagt, at arbejdet i hver lejlighed er delt i tre etaper, så beboerne har fred i en del af boligen.

”For det første skal vi belaste beboerne mindst muligt, mens vi skifter badeværelse, vinduer og facader. Det betyder blandt andet, at vi inddrager beboerne i byggeprocessen. Heldigvis har Vognvænget en både stærk og aktiv beboerbestyrelse og beboere som en engageret medspiller, som hjælper os med at få tilrettelagt det hele, ryddet sten af vejen og afstemt forventningerne”, siger byggeleder Alexander Davidsen fra Adserballe & Knudsen A/S

Opført i 1977

Vognvænget er et tidstypisk betonelementbyggeri, skalmuret med røde mursten og opført i 1977. Hele projektet omfatter fem boligblokke i fem etager og 15 opgange med i alt 234 lejligheder.

Opgaven omfatter totalrenovering af badeværelserne, der renses ned til rå beton og genopbygges til moderne standard med nyt overalt. Det betyder også mange delprocesser, der skal køre efter en snor. Der er desuden konstateret bly og asbest i de gamle badeværelser, og det bliver behandlet sikkerhedsmæssigt korrekt under nedrivningen, før de andre fag går i gang.

De nye badeværelser bygges op med ny membran og nyt gulv, nye afløbsinstallationer og nye installationer til vand, ventilation og el, og beboerne får et moderne, velindrettet rum, der lever op til nutidens krav.

Samtidig energirenoveres facaden med nye vinduer og altanpartier, samt delvis udskiftning af begge facader.

”Byggeteknisk er udfordringen at optimere, her hvor vi skal udføre et relativt stort antal ens delprocesser. Vi har netop renoveret Bogtrykkergården (byggeri på Nørrebro, red.), der bygningsteknisk er meget lig Vognvænget, og erfaringerne derfra tager vi med. Dernæst har vi sammen med Vibo udvalgt en halv opgang med fem lejligheder som referenceprojekt til at fin-tune planlægningen og udførelsen. Der er afsat til december til denne første del”, siger Alexander Davidsen.

Renoveringen skal være færdig i midten af 2017.

Entreprisen
Hovedentreprise: Adserballe & Knudsen A/S
Bygherre: Vibo afd. 106, Vognvænget
Bygherrerådgiver: D&N A/S Rådgivende ingeniørfirma F.R.I.
Totalrådgiver og arkitekt: Nova5
Periode: August 2015-juli 2017
Entreprisesum: 63 mio.kroner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096