23948sdkhjf

Fremskudt depot på byggepladsen

Håndværkerne på DNV Gødstrup sparer fremover tid på materialeindkøb
Etape 1 i opførelsen af Det Nye Hospital Vest i Gødstrup (DNV Gødstrup) ved Herning er nu i fuld gang. Med et areal på omkring 104.000 kvm. og hundredvis af håndværkere i gang på samme tid udgør etapen lige nu en af Danmarks største og travleste byggepladser.

Derfor åbner STARK nu et fremskudt depot på selve byggepladsen. Dermed kan håndværkerne fremover minimere arbejdstiden brugt på indkøb i forbindelse med akut opståede behov i løbet af arbejdsdagen. Depotet vil omfatte mere end 160 kvm med over 1.500 forskellige byggematerialer, der dækker de mest gængse behov på byggepladsen.

Lige rundt om hjørnet
”Tilstedeværelsen på selve byggepladsen gør det lettere for håndværkerne at optimere deres eget arbejde, så de nemmere kommer i mål til tiden,# fortæller udviklingsdirektør Mads Brejnholt Madsen fra STARK.
”Med lanceringen af det nye depot slipper håndværkerne for at skulle forlade byggepladsen, når de pludselig står og mangler småting som f.eks. en hammer, skruer eller nye sikkerhedssko. De kan i stedet lige smutte rundt om hjørnet og på den måde spare værdifuld arbejdstid,” supplerer trælastdirektør Martin Rasmussen fra STARK Herning.

Det faste sortiment i depotet vil løbende blive tilpasset behovet i takt med byggeriets fremdrift. Derudover kan håndværkerne på DNV Gødstrup trække på det nærmeste byggecenter, STARK Herning, som fortsat leverer til byggepladsen flere gange dagligt.

Gode erfaringer
Beslutningen om at åbne et depot på selve DNV Gødstrup bygger på de gode erfaringer, som STARK allerede har gjort med sit depot på Det Ny Universitetshospital Aarhus (DNU i Skejby). DNU-depotet slog dørene op i efteråret 2014 og er blevet en stor succes.

Beregninger fra byggecenterkæden viser, at de ca. 800 håndværkere på DNU i Skejby årligt sparer ca. 3,51 mio. kr. i tabt arbejdstid. Det skyldes dels, at håndværkerne undgår store forsinkelser i forbindelse med manglende værktøjer og byggematerialer. Dels skyldes det, at de slipper for selv at skulle køre ud eller vente på levering fra nærmeste byggecenter.

Tid er kostbart
Direktør Gitte Stenbjerg fra rådgivningsfirmaet FM Bygningsdrift siger om perspektiverne i det nye fremskudte depot på DNV Gødstrup:
”Tid er kostbart. Derfor ser vi det som en effektiv løsning at kunne tilbyde håndværkerne mulighed for at gøre deres indkøb af håndværksmæssig art på selve byggepladsen. Man mærker hurtigt fortjenesten i kroner og øre, både som bygherre men også som entreprenør. Der spares mange ture til og fra byggepladsen, og spildtid reduceres mærkbart. Dette har vi mærket på baggrund af vores erfaring fra DNU i Skejby, hvor vi har etableret samme løsning.”

FM Bygningsdrift har bl.a. ansvaret for logistikken på DNV Gødstrup og er specialiserede i at skabe det rette ’flow’ på byggepladser.
”Indretningen og driften af en byggeplads er en vigtig ”brik” i byggeprocessen. Den skal være gennemtænkt og optimeret således, at der er tænkt på alle forløb i byggeperioden. Dette sikrer, at der kan bygges i en god kvalitet, til det rigtige beløb, og at afleveringstidspunktet overholdes,” understreger Gitte Stensbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078