23948sdkhjf

Danske byggevarer hitter på nærmarkederne

Eksport af danske byggevarer er i årets første seks måneder steget til 20,5 milliarder kroner.
Danmark eksporterede i første halvår af 2015 varer for i alt 322 milliarder kroner. Det er en stigning på fem procent i forhold til samme periode sidste år.

Byggevareeksporten følger godt med og har øget eksporten med 4,9 procent. Det svarer til eksport af byggevarer for 20,5 milliarder kroner.

Det er primært det tyske boligbyggeri, der trækker læsset. Særligt etagebyggeriet i de store byer har en positiv afsmitning på efterspørgslen efter danske byggekomponenter.

- På positivsiden skal man faktisk også regne Storbritannien, da det fald, der er sket, primært skyldes mindre efterspørgsel på stålvarer som fx vindmøller. Derimod udviser varegrupperne vinduer og døre en pæn stigning, og der er derfor god grund til optimisme på det område i lyset af store britiske ambitioner på renoveringsområdet, og vores vinduesproducenter er i dag meget opmærksomme på det britiske marked., siger Jette Snoer, branchedirektør i Danske Byggematerialer.

I Sverige er byggevareeksporten for det første halvår 2015 stagnerende, og konjunktursituationen er ikke for stabil.

- Men vi tror på, at danske byggevareeksportører bør holde fast i opmærksomheden på det svenske marked, som har potentiale til at udviklet sig frem mod et pænt niveau. Det gælder i endnu højere grad Norge, hvor der er stigende byggeaktivitet efter en lidt sløj periode, siger Jette Snoer.

Ser man på udviklingen over de seneste 12 måneder udgør væksten mere beskedne 1,2 procent. Ifølge Jette Snoer har byggevareområdet generelt vanskeligt at følge trop på den generelle stigningstakt for eksportudviklingen.

- Sammenlignet med den samlede eksport er det sådan, at stigningstakten for byggevarer er lidt lavere, og det har været billedet siden januar 2011, hvor den første beskedne stigning i eksporten af byggevarer siden 2008 viste sig, siger Jette Snoer.

Se grafik over eksportudviklingen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.143