23948sdkhjf

Renovering skaber tilgængelighed

Adserballe & Knudsen får brug for al sin rutine som hovedentreprenør når de i tæt parløb med Rambøll som rådgiver skal skabe et kvalitetsløft for 42 mio. kroner i udfordrede Tingbjerg
Adserballe & Knudsen energirenoverer og skal sammen med Rambøll skabe tilgængelighed og kvalitetsløft i de 50 år gamle boligblokke i Tingbjerg.

Bebyggelsen står over for en større renovering, og over de næste to år skal en række af blokkene føres op til dagens standard energimæssigt og komfortmæssigt.

Tilgængelighedsboliger

Adserballe & Knudsen har vundet to entrepriser på arbejdet på i alt 42 millioner kroner.

En del af opgaven er at ombygge boligerne til tilgængelighedsboliger, så man kan blive boende i sin bolig i længere tid.

Nemmere adgang

Ved seks stuelejligheder hæves terrænet, så der bliver niveaufri udgang til en privat terrasse. Andre stuelejligheder får udgang med en trappe ned til fællesarealerne. Det sker for at give flere beboere mulighed for at nyde og bruge de grønne arealer. Små lejligheder lægges sammen, som skaber bedre plads til at komme rundt i boligen.

I tre opgange etableres elevator, som sikrer nemmere adgang til alle lejlighederne i opgangen. Indenfor i boligerne bliver det nemmere at komme rundt, da dørene bliver bredere, dørtrin fjernes, og der etableres større badeværelser.

Et liv i Tingbjerg

”Tilgængelighedsboligerne er tiltænkt både ældre, gangbesværede og handicappede, siger projektleder Claus Olsen fra FSB, der ejer og administrerer blokkene i Tingbjerg.

”Der er behov for lettere adgang, for mere plads til at komme rundt og en lettere hverdag. Mange har boet i Tingbjerg det meste af livet, og når de bliver ældre, vil de gerne blive i området”, tilføjer han.

Kernetypisk opgave

”Energirenovering og opdatering af boligblokkene er en kernetypisk opgave for os, siger sektionschef Thomas Willumsen, Adserballe & Knudsen.

”Projektstyringen vejer relativt meget i opgaven. Vi skal ind og have fat i mange dele af bygningen og have mange fag i spil samt koordinere navnlig med beboere og underleverandører. Udfordringen bliver at tilrettelægge et flow for de mange delopgaver af hensyn til beboerne. Dertil kommer et miljøaspekt med asbest i dele af det, der skal renoveres”, siger Willumsen.

Miljøsanering forekommer ofte, så det er så tæt på rutine for Adserballe & Knudsen, som et miljøproblem kan blive, forsikrer entreprenøren, der glæder sig, fordi Tingbjerg er ”et så ikonisk byggeri med spændende arkitektoniske kvaliteter”.

En væsentlig del af opgaven udføres i egenproduktion, og op 20 mand vil være i gang. Arbejdet begynder i foråret 2016 og ventes afsluttet i anden halvdel af 2018.

Renovering frem mod 2018
Hovedentreprise: Adserballe & Knudsen A/S
Bygherre: FSB, Tingbjerg
Totalrådgiver: Rambøll
Periode: Forår 2016 - ultimo 2018
Entreprisesum: 42,4 mio.kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094