23948sdkhjf

Nyt bygningsreglement fra årsskiftet

BR 2015 træder i kraft den 1. januar 2016 og med en overgangsperiode på et halvt år. I den periode kan der bygges efter såvel det nye som det gamle bygningsreglement
BR 2015 betyder, at der fremadrettet skal forbruges 25 pct. mindre energi i nybyggeri end den hidtidige standard. Det er en udmøntning af den langsigtede plan, der blev lagt mellem styrelsen, erhvervet og energisektoren tilbage i 2009. Målet var at reducere energiforbruget i nybyggeri med 25 pct. i hvert af reglementerne for 2010 og 2015, ligesom planen forudsætter, at der sker yderligere reduktion med 25 pct. i 2020-reglementet.

”Det at arbejde med klart udmeldte mål i god tid har stor betydning for innovation og udvikling af nye produkter og løsninger. Det er også baggrunden for, at vi i byggeriet allerede er gået i gang med at se frem mod det bygningsreglement, der skal gælde for 2020”, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Fokus på de ny regler
Bygninger bruger 40 pct. af alt energi, der forbruges i Danmark. Der er derfor god grund til at interessere sig for de krav, der skal finde vej ind i bygningsreglementet. Det er da også baggrunden for et par nyskabelser i det bygningsreglement, som nu bliver offentliggjort.

”F.eks. frivillige energirenoveringsklasser, men i det hele taget, at der skal meget mere fokus på, hvordan vi får energirenoveret vores bygninger, når vi alligevel udskifter udtjente bygningsdele som tag eller facader”, siger Michael H. Nielsen.

”I Dansk Byggeri har vi i straks fra det nye år fokus på at formidle reglerne i den nye bygningsreglement. Det er kommet meget sent på gaden, men vi tør godt love, at det nye reglement vil være alment kendt viden blandt professionelle byggefolk, når det er eneste gældende standard fra og med 1. juli 2016”.

BR og CO2
Bygningsreglementet spiller konkret ind i den aktuelle debat om CO2- udledning og den netop indgåede klimaaftale i Paris. Den energi, der ikke bruges, belaster ikke vores klima med CO2, ligesom det lavere energiforbrug betyder, at konverteringen til vedvarende energi bliver mere overkommelig.

”I byggeriet er vi meget optaget af, at der sker en sammentænkning af vedvarende energiproduktion og energieffektivisering – en tilgang, som jeg er sikker på kan blive en dansk styrkeposition. Især hvis de, der lægger rammerne for vores energipolitik, indser det og udnytter denne tilgang. F.eks. vores energiminister, som har mulighed for at lade det smitte af, når han sammensætter en energikommission straks i det nye år”, siger Michael H. Nielsen.

Se BR 2015 her:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094