23948sdkhjf

Sejlsportscenter udbudt i tre storentrepriser

Aarhus' kommende sejlsportscenter til 72 mio. kroner skal stå færdigt om to år
Om to år skal Aarhus Internationale Sejlsportscenter stå klar til at tage imod verdens bedste sejlsportsfolk direkte på Bugtpromenaden i Aarhus Ø.

Ikke mindst ved VM for alle olympiske bådklasser i 2018 vil centret komme i centrum, og nu har bygherren Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter udbudt byggeriet i tre storentrepriser , hvor op til fem entreprenører i første omgang prækvalificeres.

Det skkriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Entrepriserne er opdelt i råhus- og lukningsentreprisen, installationer samt tømrer- og malerarbejde. Det 3.100 kvm store byggeri, der koster 72 mio. kroner at opføre, omfatter ifølge udbuddet blandt andet bådhaller til opbevaring af fuldt riggede joller, værksted, omklædnings- og overnatningsrum samt loungefaciliteter. Desuden skal et eksisterende slæbested ombygges og forlænges.

Storentrepriserne
Råhus- og lukningsentreprisen omfatter blandt andet pælefunderingsarbejder, kloakering, betonarbejdet, stål -og smedearbejdet, murerarbejdet samt facadeluknings- og solafskærmningsarbejdet. Dertil kommer jord- og anlægsarbejder, gartner -og belægningsarbejdet samt drift af byggeplads.

Installationsentreprisen omfatter installationsarbejder herunder blandt andet vand-, varme-, vvs-, blikkenslager-, ventilation-, el- og belysningsanlæg samt elevatorer.

Tømrer- og malerentreprisen omfatter tømrerarbejdet, snedkerarbejdet, gulvbelægningsarbejder, malerarbejder, etablering af sauna og storkøkken samt slutrengøring.

Kilde: Udbuddet

Fonde skyder penge i projektet

Sejlsportcentret blev økonomisk sikret i efteråret, da først Nordea Fonden og siden Salling Fondene skød henholdsvis 10 og 16 mio. kroner i projektet . Desuden betaler A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond halvdelen af byggeriet af byggeriet med en donation på 36 mio. kroner, mens Aarhus Kommune har ydet 10 mio. kroner.

”Det er et meget bredtfavnende projekt, som vil glæde de mennesker, som sejler – men også de, som holder af at kigge på. Et internationalt sejlsportscenter vil tiltrække mennesker fra nær og fjern og skabe store oplevelser i Aarhus - ligesom det vil bidrage til at lære børn og unge at færdes sikkert på havet. Fra Salling Fondene er vi meget glade for at kunne bidrage til, at sejlsportscenteret bliver en realitet”, sagde næstformand Karin Salling fra Salling Fondene, da fonden offentliggjorde sin donation i oktober.

Centret er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S i samarbejde med Praksis Arkitekter, ingeniørfirmaet Henry Jensen A/S og landskabsarkitekterne Schønherr A/S.

Der er frist for at søge om prækvalifikation den 19. februar 2016, og byggeriet skal efter planen gå i gang til sommer og stå færdig i september 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078