23948sdkhjf

Små håndværksfirmaer indgår i risikable entreprisesamarbejder

Mulighederne for betalingsgarantier er tilsyneladende ikke blevet bedre. Der gives i langt mindre grad gives betalingsgarantier til små og mellemstore håndværksvirksomheder end tidligere
Selv om krisen er klinget af og såvel beskæftigelse som omsætning i bygge- og anlægsbranchen er vokset ikke mindst det seneste år, så er de små og mellemstore håndværksvirksomheders muligheder for at få betalingsgarantier i forbindelse med entrepriseaftaler tilsyneladende ikke blevet bedre.

Det får håndværksvirksomheder til at indgå i risikable samarbejdsaftaler.

Det vurderer kreditforeningsvirksomheden Atradius. Dansk Håndværk, der er brancheorganisation for netop små og mellemstore håndværksvirksomheder, genkender billedet.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

”Tingene ændrede sig markant med finanskrisen, hvor det blev meget sværere at få de fornødne garantier. Vi har set eksempler på, at virksomheder er indgået i alternative løsninger, som måske burde have været overvejet en ekstra gang. Men priserne er pressede og konkurrencen er hård, og det kan få nogen til at fravige visse elementer i AB92. Men sulten efter opgaver kan også blive for stor. Det handler i meget høj grad om at udvise omhu og vurdere sine risici”, siger direktør Morten Frihagen, Dansk Håndværk.

Læs hele artiklen her (kræver abonnement):
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141