23948sdkhjf

Grøn Boligjobordning ikke rosenrød for malermestre

Omdannelsen af Boligjobordningen i grøn retning rammer især små malermestre - det kan ses i ny konjunkturundersøgelse
Næsten halvdelen af landets malervirksomheder tror på større omsætning i første halvår 2016 sammenlignet med første halvår sidste år.

Men da en del, ikke mindst af de mindre virksomheder, forventer faldende eller uændret omsætning, bliver der netto tale om, at cirka en femtedel af virksomheder regner med omsætningsfremgang.

Fremgangen skal vurderes på baggrund af et 2015, hvor såvel beskæftigelse som omsætning i branchen var i fremgang.

Tallene fremgår af en konjunkturundersøgelse, som Danske Malermestre har gennemført hos sine medlemsvirksomheder i de to første uger af 2016.

Det er ændringen af Boligjobordningen fra nytår til en mere grøn udgave, der forventes at betyde mindre arbejde for ikke mindst små malermestre, idet malerarbejde ikke længere er omfattet af ordningen.

”Boligjobordningen har givet boligejere et ekstra incitament til at vedligeholde deres bolig, og ordningen har uden tvivl holdt hånden under malermestre med primært private kunder. Derfor beklager vi, at ordningen er gjort mere snæver og forstå den bekymring, som en del malermestre udtrykker i den anledning”, siger Per Vangekjær.

Undersøgelsen viser, at hovedparten af de små mestre forventer uændret eller faldende omsætning i 2016. Af mestre med færre end fem ansatte siger 38 procent, at de forventer faldende omsætning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188