23948sdkhjf

Landmænd får flere penge til byggeri

Danske landmænd står i kø for at komme i gang med byggeprojekter, og regeringen fremrykker derfor nu 110 mio. kroner til modernisering og nybyg af kvægstalde
I efteråret 2015 har danske landmænd haft mulighed for at søge tilskud til modernisering af kvægstalde.

Den afsatte pulje var på 133 mio. kroner, men det beløb har miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) på baggrund af stor interesse fra landmændene nu besluttet at udvide med cirka 110 mio. kroner, så der i alt er tale om en pulje på 243 mio. kroner.

De ekstra penge hentes ved at fremrykke midler fra puljen for kvægstalde i 2017-18 og betyder, at op mod 164 landmænd alligevel får mulighed for at udbygge og modernisere deres kvægstalde i den nærmeste fremtid.

”Trods en aktuel indtjeningskrise hos erhvervet, så er der overordentligt stort mod og iværksættergejst netop nu. Derfor fremrykker jeg pengene, og investeringerne vil gøre landbrugsproduktionen grønnere. Nye moderne stalde betyder, at vi får taget den nyeste miljøteknologi i brug, og staldene skal leve op til de seneste dyrevelfærdsregler”, forklarer Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

I alt betyder den udvidede pulje, at der bliver sat gang i byggeprojekter på op til 424 mælke- og slagtekalve-produktioner over hele landet.

Og når landmændenes egenfinansiering tælles med, forventes der investeringer i moderne stalde for omkring én mia. kroner.

Mærker stor interesse

At der er fremrykket tilskudsmidler til kvægstaldene ser man positivt på hos Møberg Staldbyg A/S i Hejnsvig nær Billund.

”Vi kan mærke meget, meget stor interesse blandt landmændene for at få del i midlerne, og vi har faktisk mange af de projekter i huset”, siger Erik Møberg, direktør hos Møberg Staldbyg A/S til Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at virksomheden har 40 projekter inde på baggrund af puljen.

”Men vi ved ikke, hvor mange af dem, der går igennem”, siger han og påpeger, at nogle af landmændene bliver bremset af, at de ikke kan hente den sidste del af finansieringen.

Hos Møberg Staldbyg er man klar til at tage handskerne på - også hvis der kommer flere projekter til.

”Vi kan sagtens håndtere flere”, siger Erik Møberg.

Pengene til modernisering af kvægstaldene kommer fra EU’s landdistriktsprogram, og alt efter indholdet i projekterne kan den enkelte landmand få op til 40 procent af projektets pris i støtte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096