23948sdkhjf

NemID bliver nemmere for virksomheder

Når man driver enkeltmands-virksomhed skal man i dag både have NemID til virksomheden og privat. Fra 2017 kan man nøjes med den private. Nets og NNIT skal udvikle en løsning, der letter det administrative besvær.
Personer, der driver enkeltmandsvirksomheder, skal fremover ikke længere kæmpe med to NemID for at drive virksomhed.

Som led en netop offentliggjort vækstpakke vil regeringen nu gøre det muligt for virksomheder, hvor der er én person, som tegner virksomheden, at anvende sin private NemID på vegne af virksomheden. Dermed behøver personen ikke både have en NemID til virksomheden og en NemID til sig selv.

Endvidere vil små virksomheder få mulighed for med privat NemID at give en digital fuldmagt til f.eks en advokat eller konsulent, som kan agere på vegne af virksomheden.

Baggrunden for forslaget er, at mange små virksomheder og frivillige foreninger finder bestilling og administration af NemID medarbejdersignatur kompliceret og byrdefuld.

En NemID medarbejdersignatur udstedes til en person, der kan handle juridisk og økonomisk på virksomhedens vegne.

Det er Nets, som på statens vegne administrerer NemID, der skal udarbejde den tekniske løsning. Den nye ordning ventes sat iværk senest primo 2017.

Der er afsat i alt syv mio. kr. over tre år for at få nyordningen gennemført.

Spørgsmål/svar om NemID

Hvad er baggrunden for den hidtidige ordning med dobbelt Nem ID – en til virksomhed og en til privat?

NemID offentlig digital signatur er baseret på den såkaldte OCES-standard (offentlige certifikater til elektroniske services), som ejes af Digitaliseringsstyrelsen. OCES-standarden har siden sin tilblivelse i 2003 været opdelt i personlige certifikater og medarbejdercertifikater og dermed privat NemID og NemID medarbejdersignatur.

Betyder nyordningen, at der bliver bestilt færre medarbejdersignaturer og påvirker det Nets økonomi?

Ordningen vil formentlig medføre, at der bliver bestilt færre medarbejdersignaturer, men det er for tidligt at sige, om det vil påvirke Nets Økonomi.

Hvad skal der til for at implementere ordningen?

Der skal laves nogle tilpasninger i NemID løsningen for at de virksomheder, der skal modtage login, kan understøtte denne nye mulighed. Det betyder, at der skal laves nogle tilpasninger i NemLog-in og i den tjenesteudbyderpakke Nets stiller til rådighed. For de virksomheder, der fremover får mulighed for benytte deres private NemID vil der ikke skulle foretages nogen tekniske ændringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109