23948sdkhjf

Dine medarbejdere smugkigger efter nyt job

Selv de mest værdsatte medarbejdere risikerer at fordufte, før chefen opdager, hvad der var i gærde. En ledelsesopgave at sætte ind, før det er for sent, siger ekspert.
En million danskere eller 38 pct. af den samlede arbejdsstyrke holder løbende øje med jobopslag på internettet.

De fleste surfer selv rundt efter gode jobtilbud, men mere end 200.000 har ligefrem oprettet en særlig søgeagent, der automatisk giver dem besked, når et særligt interessant job er slået op.

Det betyder at fire ud af hver tiende medarbejde i smug holder øje med alternative jobmuligheder hos konkurrenterne, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

Derfor bør ledelsen sikre sig dialog med de medarbejdere, man som minimum vil være sikker på at beholde. Også selv om de ikke ytrer hverken utilfredshed eller stiller krav omstørre løn, sådan som vi kunne fortælle på Idag.dk i slutningen af januar. Er ledelsen ikke opmærksom på det konstante bombardement af jobtilbud, risikerer firmaet at miste gode medarbejdere, når drømmejobbet pludseligt dukker op. Og det er der en vis risiko for, at det gør. For øjeblikket lægges der eksempelvis godt 20.000 jobopslag på jobindex, der er en af landets største portaler for ledige stillinger.

- Internettet har gjort det utrolig let at lede efter nyt job. Faktisk er det så let, at næsten fire ud af ti løbende holder øje med jobopslag. Naturligvis er der en vis portion, der ikke er aktivt jobsøgende. Alligevel kigger mange med i tilfælde af, at drømmejobbet pludselig skulle være slået op, siger ledelsesekspert i Deloitte Kim Domdal.

Får jobbet på mail
Ud over den tilfældige jobjagt har mere end 200.000 medarbejdere oprettet en egentlig søgeagent på et jobsite.

- På nettet giver de fleste jobsider mulighed for at oprette faste søgninger på bestemte jobtyper. Dermed får man de mest relevante jobopslag tilsendt direkte på mail. Og det gøre mere end 200.000 danskere brug af hver eneste dag. Her er der altså ikke bare tale om tilfældig surfing på nettet, men om medarbejdere, der aktivt er på udkig efter noget nyt at lave, siger Kim Domdal.

Hver fjerde er på vej væk

Få nyhederne gratis

Husk at du kan tilmelde dig nyhedsbrevet fra i dag.dk ved blot at klikke på "Modtag Nyhedsbrev" i feltet øverst til venstre lige under logoet. Udfyld med din email adresse, så modtager du nyheder hver formiddag - og du kan når som helst melde dig fra igen.

Spørger man danskerne, om de har tænkt sig at søge nyt job i løbet af i år, er det da også næsten hver fjerde, der svarer ja.

- Ikke blot forventer 23 pct. at søge nyt job i år. Et tilsvarende antal har endnu ikke besluttet sig og er altså i venteposition. Det svarer til mere end 1,2 mio. danskere, der potentielt smider en ansøgning i postkassen inden for de næste 10 måneder. Der er ingen tvivl om, at der er gang i jobmarkedet, siger Kim Domdal.

Hold fast i de dygtige
Og jagten på medarbejdere spidser til. Som beskrevet tirsdag er byggebranchen på jagt efter hinandens medarbejdere , og hver fjerde i bygge- og anlægsbranchen er inden for det seneste år blevet kontaktet af en anden virksomhed med tilbud om nyt job.

Og på grund af den intense jobsøgning bør alle arbejdspladser ifølge Kim Domdal derfor have en tæt dialog med de medarbejdere, de gerne vil beholde:

- Med en så omfattende jobjagt må man næsten antage, at de dygtige medarbejdere før eller siden vil lade sig friste. Derfor er man nødt til at have en åben snak om karrieremuligheder på jobbet. Jo mere dialog, des større er chancen for, at de gode folk har lyst til at blive hængende.

Medarbejderne i mediebranchen er de flittigste til at kigge efter nyt job på nettet. Omvendt findes de mest trofaste medarbejdere i ejendomsbranchen og den finansielle sektor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078