23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Farum, København, Taastrup og Skævinge
REGION HOVEDSTADEN

FARUM

Seniorbofællesskab på Hjortefarmen i Farum

Miljø-, Plan- og Teknikudvalget i Furesø Kommune har besluttet at indstillet Lokalplan 125 - Ny boligbebyggelse til seniorbofællesskab på Hjortefarmen i Farum til endelig vedtagelse i byrådet med nogle få ændringer i forhold til det forslag, der har været fremlagt til høring.

Lokalplanområdet ligger i bydelen Farum Nordby lidt syd for Trevangsvej og seniorbofællesskabet er sidste etape i den planlagte udvikling af den tidligere hjortefarm til nyt boligområde.

I området liggeren gården Korsbjerghave, som skal rives ned.

KØBENHAVN

Indretning af restaurant

Arkitektfirmaet Christensen & Co har på vegne af Anno 1779 ApS søgt Københavns Kommune om tilladelse til at indrette det fredede krudthus på Amager Strandvej 110, kaldet Krudthuset, til restaurant.

Udnyttelse af 176 kvm på Krudthusets førstesal, som der er søgt om tilladelse til, forudsætter dispensation fra gældende lokalplan, og om den skal gives, beslutter Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune på sit møde i dag.

Forvaltningen anbefaler, at den ønskede dispensation gives.

TAASTRUP

Om- og tilbygning på Taastrup Stationscenter

En ny ejer af Taastrup Stationscenter ønsker at omdanne de tre overliggende etager samt penthouse-etagen fra erhvervsformål til boligformål og at tilføje yderligere to etager til bebyggelsen, så den fremstår med seks etager.

Der ønskes indrettet to-rums boliger, studieboliger og boliger for enlige i de overliggende etager. Den nuværende anvendelse af stueplanet til detailhandel og erhverv fastholdes, ligesom anvendelsen af de to nedre dæk til erhverv og parkering fastholdes.

Den gældende lokalplan for Stationscenteret rummer ikke mulighed for indretning af boliger, og der skal derfor udarbejdes ny lokalplan.

Plan- og Miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune har sagt god for, at der udarbejdes ny lokalplan, ligesom udvalget har godkendt, at bebyggelsen kan forøges med to etager og en penthouse-etage.

Tanken er nu, at ejeren af stationscenteret udarbejder et forprojekt, der også omfatter forpladsen, og som skal danne grundlag for udarbejdelse af lokalplanen.

SKÆVINGE

16 boliger i tæt-lav bebyggelse

Lokalplan 369 for Kultur- og boligområde ved Føllegård i Skævinge er indstillet til endelig vedtagelse i Hillerød Byråd på onsdag.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre op til 16 tæt-lav boliger på matrikel nr. 16a på hver op til 95 kvm. Matriklen rummer i dag slidte landbrugsbygninger og oplag.

Lokalplanen giver desuden mulighed for, en gang i fremtiden, at etablere op til 12 tæt-lave boliger på den matrikel, som i dag huser kulturhuset Føllegård. (kulturhus).

Du kan læse om nye byggeopgaver hver dag på licitationen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078