23948sdkhjf

Byggeriet overser gevinst ved akkord-arbejde

Paradoksalt, at man i disser tider, hvor der fokuseres på virksomhedernes produktivitet og effektivt ikke tager akkord-værktøjet i brug i højere grad end det er tilfældet
"Selvom der ligger en naturlig og traditionsbåret konflikt mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, når det gælder løn, så er løn som udgangspunkt ikke noget der svinger voldsomt inden for de enkelte faggrupper.
Der kan være nogle forskellige overenskomstregulerede tillæg, men udsvingene er små inden for den samme faggruppe".

Det konstaterer chefredaktør Klaus Tøttrup i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Han henviser til, at nye tal viser, at ansatte som arbejder på akkord får væsentligt mere i timen end de, der arbejder på almindelig timeløn.

"Det er for så vidt ikke voldsomt overraskende, men det er overraskende, at forskellen er så stor som den er. Det er rigtig mange flere kroner, der kan tjenes på akkordarbejde. Og når mester har råd til at give flere penge til de medarbejdere der arbejder på akkord, så er det naturligvis fordi også mester tjener flere penge på akkorderne", understreger chefredaktøren.

"Mens akkorder før i tiden var helt almindelige i mange fag, så er der i dag noget længere mellem opgaver, der udføres på akkord. Arbejdstagernes og arbejdsgivernes organisationer kan nemlig ikke blive enige om reglerne og paragrafferne og det hæmmer mulighederne for, at man i virksomhederne kan aftale en akkord på en given opgave, som kommer alle til gode.

Potentialet for akkordarbejde er meget, meget stort i byggeriet.

Så det er faktisk lidt paradoksalt, at man i disser tider, hvor der fokuseres på virksomhedernes produktivitet og effektivt ikke tager netop det værktøj i brug i højere grad end det er tilfældet", skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094