23948sdkhjf

65.400 danske selskaber har underskud

Trods en økonomi i slæbegear leverer to ud af tre danske selskaber et overskud eller et rundt nul. Det er det bedst resultat siden 2008, men den positive udvikling er nu bremset op.
Næsten 136.000 danske selskaber har afleveret et regnskab med et overskud eller et rundt nul i løbet af sidste år. Det viser en ny analyse fra Experian og FSR – danske revisorer.

”At mere end 2 ud af 3 fik overskud er det højeste niveau i syv år. Men selvom der er bedring at spore, så er tempoet nu taget noget ud af den positive udvikling, fordi der ikke har været meget fremgang i andet halvår af 2015. Billedligt talt ser vi virksomhederne slæbe og arbejde sig fra underskud til overskud, fordi konjunkturerne i øjeblikket ikke rigtigt er med dem,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Mange med underskud
Men 32,5 pct. - det der svarer til 65.400 selskaber - kører stadigt med underskud. I forhold til 2014 er det kun et faldt på 1,3 pct.point.

”De seneste to år har vi set små fald i andelen af selskaber med underskud. Det er positivt, men der er fortsat langt til før-kriseniveauet, hvor under 30 procent af selskaberne havde underskud. For at bryde grænsen på 30 procent, skal vi se et stærkere økonomisk ryk ude i virksomhederne. Senest vi så det var fra 2013 til 2014, hvor andelen af virksomheder med et underskud faldt med 6,1 pct. point.”

De små har det sværest
Faldet i andelen af selskaber med underskud går igen på tværs af de fleste brancher - men har blandt andet ramt Hotel og Restaurationsbranchen og landbruget, som man også kan læse om i en separat artikel i dag. Men byggeri og anlæg er den branche, hvor faldet er størst.

”Udover forskelle på tværs af brancher er der også markant forskel på andelen med underskud i forhold til selskabernes størrelse. Andelen med underskud er klart størst hos enkeltmandsvirksomhederne – næsten 35 procent, mens virksomheder med over 50 ansatte ligger under 20 procent. Den fordeling understreger en udfordring. Nemlig at vi har svært ved for alvor at få gang i væksten hos de mindre virksomheder, der udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv,” siger Tom Vile Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094