23948sdkhjf

Stark fortsætter vækstspor i nordatlanten

Den første Stark-forretning på Færøerne bliver nu en realitet og skal fremover forsyne håndværkere og selvbyggere med de mest anvendte trælastmaterialer
I starten af januar slog Stark dørene op for sit sjette grønlandske byggecenter, og nu fortsætter byggecenterkæden ud ad det nordatlantiske vækstspor med åbningen af sin første forretning på Færøerne.

Forretningen åbner i byen Runavík på det sydlige Eysturoy, som har cirka 3.800 indbyggere.

”Vi forventer at kunne videreføre mange af de kompetencer, som vi har fra Grønland. Det gælder ikke mindst på logistiksiden, hvor vi har et stærkt setup med ordrehåndtering, emballering, fragt under vanskelige klimatiske forhold og så videre, der bidrager til at optimere kundernes arbejde”, siger adm. direktør Poul Erik Nørnberg fra Stark Grønland i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt at tage udgangspunkt i de lokale forhold og behov, og vi har derfor ansat en lokal salgschef, Bogi Olsen, som kender området indgående og selv er brancheuddannet. Hans opgave bliver at få skabt aktivitet i forretningen samt opbygge netværket blandt håndværkerne og de private selvbyggere”, fortsætter han.

Tror på overskud

Forretningen i Runavík er på godt 230 kvm lager og kontor, og ambitionen er i første omgang, at den skal være lagerførende med de mest gængse og anvendte trælastmaterialer og byggecentervarer til konkurrencedygtige priser.

”Vi forventer at have de første varer på plads på lageret inden for 14 dage”, fortæller Poul Erik Nørnberg.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad kalder han det ”ganske naturligt” at se på, om byggecenterkæden også kan få succes på Færøerne og fremhæver, at markedet kundegrundlagsmæssigt ligner det på Grønland, mens logistikken ind i landet er mindre udfordrende.

”Her kan man transportere det meste med lastvogn”, siger han.

Han påpeger, at det tager tid at bygge en forretning op, men at overskud på bundlinjen nok skal komme.

”Det er jeg overbevist om”, siger han og oplyser, at der for nuværende ikke er planer om flere forretninger på Færøerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094