23948sdkhjf

Ny app kan advare ved større ulykker

En ny app kan advare borgerne via mobilen ved større ulykker og katastrofer
Med app’en Mobilvarsling kan brugerne nu blive advaret direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer i Danmark. App’en udsender advarsler fra flere myndigheder via en alarmlyd på telefonen og skal være med til at sprede vigtig kriseinformation.

- Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig – og i visse tilfælde livsvigtig – information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv, siger forsvarsminister Peter Christensen.

Myndighederne advarer og informerer i forvejen via blandt andet beredskabsmeddelelser, pressen, sociale medier og varslingssirener. App’en er altså ikke nødvendig for at blive opdateret under en krisesituation, men giver mulighed for at advare brugeren direkte.

Nemt og sikkert frem

Den nye app sender blandt andet brugerne push-beskeder fra Vejdirektoratet om akutte spærringer af større broer og spærringer af motorveje, som varer længere end 20 minutter. Og den enkelte bruger kan indstille app'en til kun at sende varslinger fra det område, man er interesseret i.

- Denne app er et ekstra værktøj, som vi har fået til at advare trafikanterne om de mest alvorlige situationer på vejene. Så de kan nå at køre uden om uheldsstedet eller måske vælge at vente med at køre hjemmefra, hvis eksempelvis Storebæltsbroen er lukket, eller en større vej er oversvømmet på grund af et skybrud. På denne måde kan vi være med til at sikre, at trafikanterne kommer nemt og sikkert frem – også når uheldet er ude, eller når vejret er voldsomt, siger Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078