23948sdkhjf

Nu vil Gråkjær bygge boliger

Første etape af et større ungdomsboligbyggeri i Næstved bliver startskuddet til en ny satsning for Holstebro-entreprenøren.
Henvendelser fra tidligere kunder kombineret med stigende efterspørgsel fra markedet får nu Gråkjær til at rette fokus mod boligbyggeri.

Holstebro-entreprenøren har indgået aftale med Blomstergården A/S om opførelse af første etape med 52 af i alt 130 ungdomsboliger i Næstved.

- Vi har nærmest bygget alt inden for erhverv og industri, og har i mange år, helt bevidst, navigeret uden om boliger. Men så fik vi en henvendelse fra en tidligere erhvervskunde, som ønskede at bygge boliger, og vi vurderede, at projektet ville passe godt ind i vores måde at bygge på, fortæller divisionsdirektør Henrik Skaarup om den henvendelse, der førte til, at Gråkjær nu går i gang med at byggemodne til sit første boligbyggeri.

Designer og projekterer med kunderne
Boligerne i Næstved opføres som konceptbyggeri i individuelt design på linje med mange af Gråkjærs øvrige projekter og passer naturligt ind i virksomhedens eksisterende setup.

- I bund og grund er det blot et nyt segment, der er foreneligt med vores tilgang til det at være totalentreprenør. Vi designer og projekterer byggerier i samarbejde med kunderne – og så gør det ikke den store forskel, om det er erhvervsdomicil, et lagerbyggeri eller et boligkompleks, siger Henrik Skaarup.

Foruden Blomstergården arbejder Gråkjær på flere andre boligsager, som også udvikles i samarbejde med tidligere samarbejdspartnere.

- Mange af vores erhvervskunder er begyndt at kigge ind i det marked, og vi sidder allerede med en del boligprojekter, siger Henrik Skaarup, som dog ikke vil melde konkret ud, før aftalerne er endeligt på plads.

Vil ikke byde på licitationer
Den nye boligsatsning betyder dog ikke, at Gråkjær nu skal til at prøve kræfter med licitationsmarkedet.

- Vores forretning bygger på gensalg og relationer til kunder. Vi skal ikke ud at konkurrere på laveste pris. Det duer vi ikke til. Vi skal udvikle projekterne sammen med kunderne, fastslår divisionsdirektøren.

På spørgsmålet om, hvor stort boligbyggeriet kan blive for Gråkjær, lyder svaret:

- For os er det først og fremmest et spørgsmål om at pleje eksisterende kunder. Hvis de vil bygge boliger, er vi med, og så må tiden vise, hvad det udvikler sig til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094