23948sdkhjf

Skou Gruppen præsterer rekordregnskab

Hørsholm-entreprenøren har fremgang på alle parametre. Væksten fortsætter i det indeværende regnskabsår
Omsætning, indtjening, ordrebeholdning, egenkapital og medarbejdere.

Entreprenørfirmaet Skou Gruppen kommer ud af regnskabsåret 2014/15 med vækst på alle relevante parametre, og det vækker selvsagt glæde hos adm. direktør Martin Skou Heidemann.

”Alle vores nøgletal er, hvor vi gerne vil have dem. Det er selvfølgelig en kæmpe stor tilfredsstillelse for både mig og resten af ledergruppen. Det skal vi stoppe op og nyde i et øjeblik, som selvfølgelig ikke må blive alt for langt”, siger han til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Startede i et køkken

Allerede i denne uge samles ledergruppen i Skou Gruppen på en konference, hvor kursen for de næste tre og 10 år hos Hørsholm-entreprenøren skal udstikkes.

Præcis det samme gjorde ledergruppen i 2003, hvor kulissen var Martin Skou Heidemanns køkken. Dengang havde virksomheden otte ansatte, men bestyrelsesformand Jesper Rasmussen gjorde det klart, at han kun ville være med ombord i projektet, hvis ambitionerne var store.

Det fik Skou Gruppen til at opstille en række mål for dækningsgrad, overskudsgrad, egenkapitalandele og bankgæld i virksomheden, og det er netop de nøgletal, entreprenørvirksomheden nu har indfriet til fulde.

Der er med andre ord behov for nye mål, men det skræmmer ikke den 49-årige direktør, som startede op med sit eget murerfirma i 1999, før han i 2002 blev en del af ledelsen hos Skou Gruppen, som er en sammenlægning af flere små håndværksfirmaer.

”Vi har været nødt til at optimere på alt i virksomheden, fordi vi hele tiden har haft det sådan, at vi skal tjene penge på det, vi laver. Og det har vi jo gjort hidtil, så selvfølgelig tror jeg også på, det kan lade sig gøre i det indeværende regnskabsår”, siger Martin Skou Heidemann.

Vækstgrænse ikke nået endnu

Han kan deponere selvtilliden i en ordrebeholdning, som har rundet de rekordhøje 300 mio. kroner.

Nogle af opgaverne kører dog over flere år, så Skou Gruppen har altså ikke meldt udsolgt. På fem år er antallet af ansatte steget med knap 50 procent til 118, og Martin Skou Heidemann udelukker ikke, at den udvikling fortsætter.

”Vi er en meget flad organisation, så der er selvfølgelig grænser for, hvor store vi kan blive. Men jeg føler ikke, det er et punkt, vi er nået til nu”, understreger Martin Skou Heidemann.

Samme princip gælder for størrelsen på de opgaver, Skou Gruppen tager ind.

”Det er noget af det, vi skal drøfte på mødet i ledergruppen. I øjeblikket har vi en opgave på 200 mio. kroner, som løber over 26 måneder, og den har vi løst uden problemer. Så de store opgaver er ikke skræmmende for os”, siger Martin Skou Heidemann, som vurderer, at tre fjerdedele af omsætningen i dag kommer fra de store entrepriser, mens den resterende andel hidrører rammeaftaler, mindre fagentrepriser og lignende.

Skou Gruppen A/S
Mio. kroner
2013/2014 2014/2015
Omsætning 181,8 268,6
Driftsresultat 5,2 15,2
Resultat før skat 5,5 15,1
Årets resultat 4,2 11,7
Egenkapital 20,5 28,0
Antal ansatte 107 118

Regnskabet er afsluttet den 30. september 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109