23948sdkhjf

Mester skal lære at tackle mig-mig-mig-generationen

Kan danske arbejdspladser rumme mig-mig-mig-generationen?
For blot få år siden var det et særsyn, at en arbejdsplads havde ansatte, der aldersmæssigt spredte sig over fire generationer. Men det billede er ved at ændre sig.

Inden for ganske kort tid vil mange arbejdspladser skulle rumme både den yngste generation, der ofte kaldes Z, sammen med generationerne X, Y og Baby Boomers, og den udfordringer stilles der nu skarpt på i en ny bog.

Fire generationer
Da René Krieger Christensen for fire år siden havde et job i en stor dansk mobilvirksomhed, blev hans interesse vakt for en problematik, der ikke tidligere var særlig udbredt på danske arbejdspladser.

Mobilvirksomheden havde på det tidspunkt den yngste medarbejderstab i Danmark, og René Krieger Christensen så og fik fortalt, hvilke udfordringer der var imellem unge og ældre medarbejdere og ledere, og det fik ham i gang med at undersøge de problematikker, der givetvis vil opstå, når de ansatte fremover vil spænde over fire generationer.

Støjende og egoistiske
”Når vi om kort tid bliver mødt med en ny generation på vores arbejdspladser, bliver det ikke mindre udfordrende at få samspillet til at fungere. Den nye generation, den såkaldte generation Z, er – generelt sagt – en generation, som har meget stor selvtillid, men til gengæld et noget mindre selvværd.

De er til dels mere støjende, egoistiske og selviscenesættende i forhold til tidligere generationer, og de kræver, at alt skal give mening for dem. Og det vil give masser af udfordringer i forhold til, hvordan de ældre generationer, X- Y- og Baby Boomers-generationerne er vant til at få en arbejdsplads til at fungere”, siger René Krieger Christensen, som for at hjælpe de danske arbejdspladser gennem udfordringerne har skrevet bogen ”Generationer der svinger – på arbejdspladsen”, som er udkommet på Skriveforlaget.

Mig-mig-mig individer
I sin bog er René Krieger Christensen bevidst om, at han let kan komme til at generalisere, når han inddeler de fire generationer og tegner billeder af de forskellige generationers karaktertræk.
Ikke desto mindre er det hans erfaring med de fire generationer i sin egenskab af skolelærer, professionel danselærer, coach og kursusafholder i virksomheder over hele landet, at René Krieger Christensen har set og mærket de udfordringer, som han er overbevist om vil dukke op på alle typer af danske arbejdspladser inden for de næste år, hvis vi ikke ændrer kurs.

”Ja, der har altid været en generationskløft, og ja, der har altid været individer, som har haft svært ved at indgå i et fællesskab, men i kraft af de digitale remediers indflydelse, vores uendelige konkurrenceiver, som blev fremelsket med 13-skalaen i sin tid, samt ”curlingforældrenes” uendelige jagt på at gøre alt perfekt for deres små pus, har vi skabt en stor gruppe af ”mig-mig-mig”-individer. Gruppen er nu så stor, at den udfordrer vores arbejdspladsers fælles værdier, mål og almene trivsel,” siger René Christensen og spørger også, om værdier som anerkendelse, respekt, ærlighed og solidaritet er blevet ”forsuttede bolsjer”, vi trøster os med i stedet for at se virkeligheden i øjnene?

Titel: Generationer der svinger – på arbejdspladsen
Forfatter: René Krieger Christensen (i samarbejde med Mette Weiss-Holst)
Pris: 199 kroner
Sideantal: 185
ISBN: 978‐87‐93308‐63‐3
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109