23948sdkhjf

Carl Ras har gode erfaringer med flygtninge

Tre flygtninge er i praktik hos Carl Ras, hvor de går til hånde uden at tage arbejdet fra danskere på kontanthjælp
46 virksomheder har tilmeldt sig sammenslutningen ”Sammen om integration”, som er et samarbejde mellem en række organisationer, kommuner og erhvervslivet.

Det har bragt 641 flygtninge i praktik, løntilskud eller mentorordning i danske virksomheder. Dansk Supermarked og ISS har taget langt de fleste flygtninge, nemlig 400. Selvom tallene er væsentlig mindre, så er byggeriet også med.
Carl Ras har som er leverandør til byggeriet valgt at tage tre flygtninge i jobpraktik.

DF-Mellemrubrik: Vilje og motivation
”Vi har to fra Syrien og en fra Eritrea. Det var meget vigtigt for os, at det var folk fra lande, som ikke kan komme hjem til lige nu, fordi situationerne i landene er så ustabile, som de er.

Det har vi valgt, fordi vi gerne vil række en hånd ud til nogle af de mennesker, som har måttet opgive deres liv i et uroplaget land. Mange flygtninge kommer med motivationen og viljen til at arbejde og sørge for sig selv. Ved at flygtningene får en berøring med det danske arbejdsmarked og skaber nye kontakter, mener vi, at de vil have større mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet og blive selvforsørgende”, siger Martine Sig Rasmussen CSR ansvarlig i Carl Ras.

Tager ikke arbejdet fra andre
”Sammen om integration” har skabt frygt i fagforbundet 3F og Dansk Folkeparti for, at man i iver for at hjælpe flygtninge glemmer de danske ledige. Men den frygt er ubegrundet, viser en rundspørge, som A4 har lavet til kommunernes jobchefer. Her Her svarer 43 ud af 56 nej til, at ”kommunens indsats for at få flygtninge i job/uddannelse betyder en mindre indsats for at få modtagere af kontanthjælp i job/uddannelse”. De tal glæder Martine Sig Rasmussen.

”Enhver der forestiller sig at stå alene i et nyt og fremmed land, ville blive glad for en hjælpende hånd. Og det er egentlig bare det, som det her går ud. Det som de laver for os opvejes af, den tid vi bruger som mentorer for dem. De går til hånde, hvor de kan, og de laver tager ikke arbejdet fra andre. Det her er et socialt projekt, og det går lige op”, siger Martine Sig Rasmussen.

Ingen kan leve isoleret
”Sammen om integration” blev lanceret i september sidste år, men flygtninge og integration fylder også meget i trepartsforhandlingerne, som pågår i øjeblikket. Her skal regeringen og arbejdsmarkedets parter i den kommende tid forsøge at forhandle delaftaler på plads under overskrifterne ”Bedre rammer for virksomheder til at ansætte flygtninge”. Hos Carl Ras mener man, at det er vigtigt man som virksomhed tager sin del af ansvaret.

: ”Carl Ras vil gerne tage ansvar for det samfund, vi er en del af. Vi kan ikke lukke øjnene for, hvad det sker omkring os. Det påvirker os og har indflydelse på vores virksomhed. Ingen virksomhed kan leve isoleret. Vi har derfor valgt at være en aktiv spiller.

Vi bruger meget tid på at tale med vores tre praktikanter og hører på deres historier, men fortæller dem også, hvordan Danmark fungerer, og hvad vi forventer af dem”, siger Martine Sig Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187