23948sdkhjf

Brandregler i byggeriet bør justeres

Cirkulære om brandbekæmpelse fra 1994 er for gammelt, mener Hovedstadens Beredskab, der vil have nye regler
Et cirkulære om instruks for brandværnsforanstaltninger under byggearbejder på fredede bygninger er fra 1994, og bør derfor gåes efter i sømmene. Det mener Hovedstadens Beredskab, efter at en stor brand igen havde held til at brede sin ødelæggende kraft i en af Københavns bevaringsværdige og fredede bygninger, Holsteins Palæ i Stormgade, natten til mandag.

”Der er gode ideer i cirkulæret. Men problemet med det er, at der står ”bør” rigtig mange gange. Den er meget bredt formuleret. Det skal i stedet sige, at man skal se konkret på hver enkelt byggeplads og tage hensyn til, hvad der er hensigtsmæssigt i den konkrete situation. Ved branden forleden måtte vi bestille en vognmand til at flytte to containere, før vi kunne komme til at arbejde tæt ind på bygningen, og der var samtidig byggematerialer på trappen. Renoveringen af bygningen var derfor ikke en uvæsentlig faktor for udviklingen af branden”, siger Tim Ole Simonsen, der er beredskabsinspektør i Hovedstadens Beredskab.til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

”Byggepladsen bør ikke forlades ved arbejdstids ophør, før der er foretaget fyraften-eftersyn. Ved fyraften-eftersynet kontrolleres (blandt andet red.), at alle døre er lukkede”. Men det er altså utilstrækkeligt, mener Tim Ole Simonsen.

”Det er ikke unormalt, at vi ser døre står åbne, når vi rykker ud til brande i fredede bygninger, hvor de enten er blokeret med dørstoppere, eller fordi de er taget ud. Det har den konsekvens, at brand og røg hurtigere breder sig, og ilden nemmere får fat. Det bør være sådan, at hver enkelt byggeplads skal brandsikres sammen med brandmyndighederne, og derudover bør vi ifølge beredskabsloven have myndighed til at lave brandeftersyn på byggepladserne”, siger han til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Læs hele artiklen på licitationen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407